Dominiek Van Den Bosch samen met Evelyn en Ilse.
Volledig scherm
Dominiek Van Den Bosch samen met Evelyn en Ilse. © toon verheijen

Optiek Dominiek Van Den Bosch blaast 60 kaarsjes uit: “Opticien zijn is lang niet meer alleen een bril maken; je moet ook de mode volgen”

HoogstratenOptiek Dominiek Van Den Bosch heeft in 2022 zestig jaren op de teller. Begin jaren ’60 startten de ouders van huidig zaakvoerder Dominiek met een juwelen- en optiekzaak op de Vrijheid. Dominiek zette volop in op brillen en zegde de juwelen gedag. “We zijn altijd een beetje trendsetter geweest en dat willen we blijven ook”, zegt Dominiek.

 1. Tuindesign Koen Eelen laat 30.000 bierviltjes drukken om personeel te vinden: “Ergens moeten er goede tuiniers te vinden zijn en wie weten zitten ze wel in de kroeg straks”
  Rijkevorsel

  Tuindesign Koen Eelen laat 30.000 biervilt­jes drukken om personeel te vinden: “Ergens moeten er goede tuiniers te vinden zijn en wie weten zitten ze wel in de kroeg straks”

  Al ruim een jaar is Koen Eelen van het gelijknamige bedrijf Tuindesign Koen Eelen op zoek naar extra werkvolk. Advertenties in lokale blaadjes, een grote banner langs de straat, sociale media: het bracht allemaal voorlopig weinig op. Tot zijn vriendin ergens op café een bierviltje lag liggen waarop het café naar personeel zocht. “We hebben nu 30.000 bierviltjes laten drukken met een originele slogan én een QR-code erop waarop kandidaten meteen kunnen zien wie we zijn en wat we zoeken: dat moet toch werken, niet?”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.