Arnold Wittenberg (Hoogstraten) vond het voorstel van Anders goedkoop. “Hiermee afkomen na drie weken in de nieuwe legislatuur is niet fair.”
Volledig scherm
Arnold Wittenberg (Hoogstraten) vond het voorstel van Anders goedkoop. “Hiermee afkomen na drie weken in de nieuwe legislatuur is niet fair.” © Toon Verheijen

Oppositie recycleert Hoogstraten Leeft-voorstel over subsidies voor kleine zalen

Oppositiepartij Anders pleit ervoor om zaaltjes zoals Zaal voor Kunst en Volk in Meer, de Paters in Meersel-Dreef en Sint-Cecilia in Hoogstraten een nominale subsidie te geven. Hoogstraten Leeft, dat nu in de meerderheid zit, vroeg dat de voorbije jaren zelf vanuit de oppositie.

0 reacties

 1. Kalmthout denkt niet meteen aan eigen vaccinatiedorp, Wuustwezel wacht richtlijnen af
  PREMIUM
  Wuustwezel/Kalmthout

  Kalmthout denkt niet meteen aan eigen vaccinatie­dorp, Wuustwezel wacht richtlij­nen af

  De gemeente Kalmthout denkt nog niet meteen aan een eigen vaccinatiedorp en wacht de gesprekken af binnen de Eerstelijnszone Noorderkempen waartoe ze behoren. Buurgemeente Wuustwezel wacht eerste de richtlijnen af“De locatie is op zich niet zo belangrijk waar die ligt: als de mensen er maar geraken", zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) van Kalmthout. In Brasschaat opperen ze het voorstel om het militair domein te gebruiken maar daarvoor moet nog wel overleg gepleegd worden met Defensie. Gaston Van Tichelt van Essen is zelfs het idee om het elk in eigen dorp te organiseren genegen.
 2. Topjaar voor de aardbei, minder jaar voor de tomaat: Coöperatie Hoogstraten boekt toch recordomzet
  Hoogstraten

  Topjaar voor de aardbei, minder jaar voor de tomaat: Coöperatie Hoogstra­ten boekt toch recordom­zet

  De Coöperatie Hoogstraten heeft het bijzondere jaar 2020 afgesloten met een absolute recordomzet van 290 miljoen euro ofwel 48 miljoen euro meer dan het jaar 2019 wat toen al een record was. Die omzetstijging komt er vooral door de areaaluitbreiding van de tomaten die nochtans wel een slecht jaar qua prijsvorming beleefden. De aardbeien boekten een record met een gemiddelde prijs van 4 euro per kilogram.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten