De carnavalstoet in Wortel lokt ieder jaar vele kijklustigen
Volledig scherm
De carnavalstoet in Wortel lokt ieder jaar vele kijklustigen © Wortel Carnaval

Opnieuw geen carnaval in Wortel: “Moeilijke beslissing maar op deze manier kan het echt niet”

WortelVoor het tweede opeenvolgende jaar gaat ook carnaval in Wortel dit jaar niet door. Zowel de carnavalstoet als het jeugdbal worden geannuleerd. De kindernamiddag op 5 maart vindt nog wel plaats. 

 1. REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”

  Aftellen doen ze in Meer en omstreken. ’t Fortuin keert op 1 april terug naar de prille roots van het discotheekleven. Achter de draaitafel: Toon Van Dun en Herman Herrijgers als pioniers, aangevuld met Jan Voerman die er later verzeild geraakte. “We hadden op een avond een afzegging en we vroegen Toon om te komen draaien. Het kot was nadien te klein”, lacht Herman Herrijgers. De jaren ‘60, '70 en ‘80 zullen herleven met de ‘Jeans On Reunion’.
  Meer
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Na 1,5 jaar wachten op beloofde vergunning, krijgt Baarlenaar deksel op de neus: ‘Alle vertrouwen in gemeente verloren’
  PREMIUM

  Na 1,5 jaar wachten op beloofde vergunning, krijgt Baarlenaar deksel op de neus: ‘Alle vertrouwen in gemeente verloren’

  BAARLE-NASSAU - Een aanvraag voor een bouwvergunning voor een garage met carport in Baarle-Nassau. Dat lijkt een eenvoudig klusje voor de gemiddelde ambtenaar. Maar de grensgemeente maakte er een puinhoop van, met grote gevolgen voor de aanvrager die al 1,5 jaar moet toekijken hoe zijn bijna afgebouwde bijgebouw aan het verloederen is. ,,Ik ben onthutst over de besluitvorming”, zegt de rechter.
  Baarle
 1. Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  De opbrengst van de eerste verkoop van de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten gaat dit jaar naar JEZ!, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van jongeren. Zij kregen een cheque van maar liefst 8.000 euro. De verkoop van de eerste aardbeien is meteen ook de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen met een feestelijk kantje, want de Coöperatie wordt 90 jaar. “Iedereen zal het geweten hebben: Hoogstraten ? Dan is 't goe!”
  Hoogstraten
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.