De zaal Pax zal afgebroken worden en plaatsruimen voor een nieuw cultuurhuis. De toekomst van het achterliggende Heilig Bloedpark is onzeker.
Volledig scherm
De zaal Pax zal afgebroken worden en plaatsruimen voor een nieuw cultuurhuis. De toekomst van het achterliggende Heilig Bloedpark is onzeker. © Toon Verheijen

Opnieuw gaan stemmen op om Heilig Bloedpark met zekerheid te behouden: “Erfgoed Vlaanderen begrijpt zelf niet waarom het niet in inventarislijst staat”

HoogstratenOppositiepartij Anders oppert (opnieuw) om het Rozenkranspark integraal te behouden en dus zo op te nemen in het ontwerp voor het nieuwe cultuurhuis op de site Pax. De partij geeft aan dat Erfgoed Vlaanderen zelf is geschrokken dat bepaalde onderdelen niet zijn opgenomen in hun inventarislijst. “We kunnen momenteel niets wijzigen in het dossier en bovendien is nooit gezegd dat het park weg moét”, zeggen schepenen Arnold Wittenberg en Michel Jansen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.