Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van een van de optredens tijdens Turnhoutse Stadstoeren. © RV

Onze weekendtips voor de Kempen: Vlaamse kermis, acrobatie of een streepje comedy

KempenEen middag lachen met wat plaatselijke comedy, een streepje muziek of een Vlaamse kermis. Voor wie nog niet weet wat doen in het weekend van 10 en 11 juli: er is toch heel wat te doen in de Stille Kempen. We zochten er enkele uit om het weekend door te komen.

 1. Feestzaal Le Cirq komt weer tot leven: “We zijn nog alive and kicking en dat willen we bewijzen met vijf dagen feest”
  Hoogstraten

  Feestzaal Le Cirq komt weer tot leven: “We zijn nog alive and kicking en dat willen we bewijzen met vijf dagen feest”

  Zo'n achttien maanden was het angstvallig stil in feestzaal Le Cirq in Hoogstraten door de coronacrisis, maar vanaf donderdagavond 2 september komt daar verandering in. Vijf dagen lang gooien eigenaar Ben Van den Zegel en zijn team weer de deuren open op zoek naar de sfeer van weleer. “Het doet deugd om weer te kunnen organiseren. We willen de mensen weer aan het dansen krijgen en uit de coronaroes doen ontwaken.”
 2. Den Berk Délice breidt nog verder uit: overname van teler in Merksplas en gloednieuwe sorteercentrale in Hoogstraten
  Hoogstraten/Herentals/Merksplas/Rijkevorsel/Oud-Turnhout

  Den Berk Délice breidt nog verder uit: overname van teler in Merksplas en gloednieu­we sorteercen­tra­le in Hoogstra­ten

  Het succesverhaal van Den Berk Délice gaat verder. Het grote tomatenbedrijf met verschillende teelbedrijven verspreid over de regio heeft nu een gloednieuwe sorteercentrale gebouwd in Hoogstraten. Daarnaast nam het ook nog het bedrijf Truyenberg over in Merksplas. In Rijkevorsel kwam dan weer 8 hectare belichte serres bij. “Wij moeten als bedrijf ook duurzaamheid nastreven”, klinkt het.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Gedenksteen voor gedeporteerden beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”
  Wuustwezel

  Gedenk­steen voor gedepor­teer­den beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”

  Een gedenksteen voor enkele Wuustwezelse gedeporteerden naar de Duitse kampen tijdens WOII is door een vandaal beklad met een hakenkruis. En dat vlak voor een herdenkingsmoment. De Nationale Strijdersbond van Wuustwezel en de familieleden zijn geschokt. Ook burgemeester Dieter Wouters (CD&V) haalt zwaar uit. “Ofwel was je dronken en dan ben je oerdom, ofwel heb je nazisympathieën en dan ben je laf.”