Jussi Ondin (links) en Ivo Leemans, die de schietpartij in Turnhout overleefde.
Volledig scherm
PREMIUM
Jussi Ondin (links) en Ivo Leemans, die de schietpartij in Turnhout overleefde. © RV/Toon Verheijen

“Ongelooflijk dat ik die kogel door mijn hoofd overleefd heb”: rijkswachter Ivo stond oog in oog met levensgevaarlijke topgangster

Oud-Turnhout/Turnhout/Hoogstraten“‘Je stond in mijn weg en ik moest wel schieten. Dat begrijp je toch?’, zei hij me later.” Rijkswachter Ivo Leemans stond in 1987 oog in oog met Jussi Ondin, toen een van de gevaarlijkste mannen in Europa. De Hongaars-Zweedse topgangster had twee maanden eerder rijkswachter Luc Verstappen in Veldwezelt bij Lanaken vermoord en was klaar om in Turnhout hetzelfde met Ivo te doen. Er volgde een bloedbad. “Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad. Maar ik ben nooit meer dezelfde geworden.” Lees hier nog meer misdaadverhalen uit de voorbije decennia.

 1. Wie pleegde de ‘oordopjesmoord’? Steenrijke zakenman de keel overgesneden terwijl vrouw naast hem lag te slapen
  PREMIUM

  Wie pleegde de ‘oordopjes­moord’? Steenrijke zakenman de keel overgesne­den terwijl vrouw naast hem lag te slapen

  Ruim 22 jaar na de brutale moord op Ran Biemans in Meerle (Hoogstraten) blijft de vraag: wie heeft de steenrijke zakenman om het leven gebracht? Destijds startte het onderzoek op de ‘crimescene’ meteen al met een blunder. Nadien stootten de speurders op de ene vraag na de andere. Wie liet de daders binnen? Waarom waren ze daar? Hoe komt het dat zijn vrouw Els Leemans, die uiteindelijk veroordeeld werd als opdrachtgeefster, met rust gelaten werd? Was het een huurmoord of werd Biemans gedood in de marge van het prostitutie- en drugsmilieu? Wij reconstrueren het verhaal van fouten in het onderzoek, affaires, een erfenis en de bizarre rol van een ex-militair en ex-politieman.
 2. Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Hoogstraten als steun voor de horeca?
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Hoogstra­ten als steun voor de horeca?

  De horeca mag – als de coronacijfers niet verslechteren – op 8 mei weer klanten ontvangen. Wel alleen buiten op het terras. Uit een rondvraag bij het gemeentebesturen blijkt nu dat er heel wat aanvragen voor extra terrassen komen. Bijna overal staat het plaatselijke bestuur dat ook toe en worden er zelfs geen belastingen geheven voor zover die er al zijn. Maar wat doet uw gemeente? In Hoogstraten gaan ze onder meer voor een forse uitbreiding van de terrassen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?