Het gebouw van Apart Keukens is de meest recente aankoop van de stad. Schepen van Financiën Roger Van Aperen verdedigt het financiële beleid van de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van Apart Keukens is de meest recente aankoop van de stad. Schepen van Financiën Roger Van Aperen verdedigt het financiële beleid van de stad. © Foto Apart Keukens: Toon Verheijen/ Foto Roger Van Aperen: N-VA Hoogstraten

Onbezonnen uitgaven of nadenken over de toekomst? Stadbestuur krijgt kritiek op investeringsdrang

Hoogstraten/Meer/Meerle/Minderhout/Wortel/Meersel-Dreef’t Slot in Wortel, de aankoop van het pand van La Segunda en recent ook het gebouw van Apart Keukens op de Vrijheid. Binnenkort volgt meer dan waarschijnlijk ook nog de aankoop van de noodkerk in Minderhout. Het stadsbestuur heeft de voorbije twee jaar veel centen uitgegeven en dat levert in de wandelgangen flink wat commentaar op. Schatkistbewaarder van de stad Roger Van Aperen (N-VA) weerlegt de kritiek. “Je moet als stad - zeker in deze tijden - blijven investeren.”

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Rozenkranspark moet wijken voor nieuw cultuurhuis: “We streven naar opening eind 2024"

  Rozenkrans­park moet wijken voor nieuw cultuur­huis: “We streven naar opening eind 2024"

  Het gemeentebestuur heeft maandagavond het dossier opgestart om een procesbegeleidingsteam aan te stellen voor de bouw van het gloednieuwe cultuurhuis op de plaats waar nu parochiezaal Pax staat. Het Rozenkranspark zal verdwijnen en volledig heringericht worden. In het nieuwe gebouw zullen verschillende instellingen en stadsdiensten worden gebundeld: het gemeenschapscentrum, de hoofdbibliotheek, de Academie voor Muziek en Woord Noorderkempen en Toerisme Hoogstraten. CD&V en Anders onthielden zich omdat er volgens de oppositiepartijen nog te veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn.
 3. Stad betaalt 50 jaar lang 25.000 euro als erfpachtvergoeding voor verdere ontwikkeling sportcentrum Wereldakker

  Stad betaalt 50 jaar lang 25.000 euro als erfpacht­ver­goe­ding voor verdere ontwikke­ling sportcen­trum Wereldak­ker

  De stad Hoogstraten gaat voor het realiseren van de gymhal en bij uitbreiding de hele sportsite Wereldakker een nieuwe erfpachtovereenkomst aan met het Bisdom Antwerpen. Ze zullen daarbij gedurende periode van vijftig jaar jaarlijks 25.000 euro betalen. Dat bleek maandagavond laat tijdens de behandeling van het punt van de gymhal waarover eerder op de avond een persbericht werd uitgestuurd.
 1. Stad koopt pand van Apart Keukens voor 1,15 miljoen euro met oog op uitbreiding zorgcampus Stede Akkers
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad koopt pand van Apart Keukens voor 1,15 miljoen euro met oog op uitbrei­ding zorgcampus Stede Akkers

  De stad Hoogstraten koopt het pand aan waar nu keukenzaak Apart Keukens is gevestigd voor 1,15 miljoen euro met de bedoeling op termijn de zorgcampus Stede Akkers uit te breiden. Zo’n uitbreiding is nodig gezien de lange wachtlijst. De eigenaar mag het pand de komende negen jaar nog wel blijven verhuren. De oppositie kant zich tegen de verkoop omdat het fors boven het schattingsverslag gaat. De aankoop is goedgekeurd maandagavond op de gemeenteraad.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is