Het gebouw van Apart Keukens is de meest recente aankoop van de stad. Schepen van Financiën Roger Van Aperen verdedigt het financiële beleid van de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van Apart Keukens is de meest recente aankoop van de stad. Schepen van Financiën Roger Van Aperen verdedigt het financiële beleid van de stad. © Foto Apart Keukens: Toon Verheijen/ Foto Roger Van Aperen: N-VA Hoogstraten

Onbezonnen uitgaven of nadenken over de toekomst? Stadbestuur krijgt kritiek op investeringsdrang

Hoogstraten/Meer/Meerle/Minderhout/Wortel/Meersel-Dreef’t Slot in Wortel, de aankoop van het pand van La Segunda en recent ook het gebouw van Apart Keukens op de Vrijheid. Binnenkort volgt meer dan waarschijnlijk ook nog de aankoop van de noodkerk in Minderhout. Het stadsbestuur heeft de voorbije twee jaar veel centen uitgegeven en dat levert in de wandelgangen flink wat commentaar op. Schatkistbewaarder van de stad Roger Van Aperen (N-VA) weerlegt de kritiek. “Je moet als stad - zeker in deze tijden - blijven investeren.”

 1. Stad betaalt 50 jaar lang 25.000 euro als erfpachtvergoeding voor verdere ontwikkeling sportcentrum Wereldakker

  Stad betaalt 50 jaar lang 25.000 euro als erfpacht­ver­goe­ding voor verdere ontwikke­ling sportcen­trum Wereldak­ker

  De stad Hoogstraten gaat voor het realiseren van de gymhal en bij uitbreiding de hele sportsite Wereldakker een nieuwe erfpachtovereenkomst aan met het Bisdom Antwerpen. Ze zullen daarbij gedurende periode van vijftig jaar jaarlijks 25.000 euro betalen. Dat bleek maandagavond laat tijdens de behandeling van het punt van de gymhal waarover eerder op de avond een persbericht werd uitgestuurd.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.