Zo zou het nieuwe Gastenhuys eruit moeten gaan zien.
Volledig scherm
Zo zou het nieuwe Gastenhuys eruit moeten gaan zien. © RV

Nieuwe zorgcampus, ondergrondse parking, cultuurhuis en grotere sportsite Wereldakker: stad trekt 50 miljoen uit geldbuidel

De stad Hoogstraten trekt de komende jaren de investeringsportefeuille open en gaat maar liefst 50 miljoen euro besteden aan verschillende projecten. Zo wordt er geld uitgetrokken voor onder meer ’t Gastenhuys (11 miljoen), een ondergrondse parking en een nieuw plein (2,5 miljoen) en een cultuurhuis (9 tot 12 miljoen). 

 1. De coronacijfers in Hoogstraten van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Hoogstra­ten van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoogstraten, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoogstraten op 196 te liggen. Omdat Hoogstraten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Lockdown in Nederland verontrust Hoogstraten voorlopig niet: “Maar laat ons alsjeblieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Lockdown in Nederland verontrust Hoogstra­ten voorlopig niet: “Maar laat ons alsje­blieft de grenzen niet meer sluiten én geen kakafonie aan regels”

  Overal mondmaskers, de horecazaken dicht en winkels mogen na 20 uur niet meer open zijn. Dat is de beslissing die de Nederlandse regering dinsdagavond heeft genomen in de strijd tegen het indijken van de stijgende coronacijfers. In Hoogstraten vrezen ze niet meteen een stormloop op de horeca, maar burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leef) heeft wel begrip voor de maatregelen. In de Kempen leeft wel het idee: deze week komen er nog strengere maatregelen, maar de grenzen mogen niet meer dicht.