Niels Jespers tijdens een eerdere beklimming van de K2
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Jespers tijdens een eerdere beklimming van de K2 © Facebook Niels Jespers

Niels (35) bereikt top van K2 zonder extra zuurstof: “Geen Belg deed hem dit ooit voor”

HoogstratenDe 35-jarige Niels Jespers uit Hoogstraten heeft woensdagochtend de top van de K2 bereikt, de op een na hoogste berg ter wereld, goed voor een hoogte van 8.611 meter. Wat de prestatie nog mooier maakt: Niels deed de beklimming zonder extra zuurstof. En dat terwijl zijn vorige poging nog pijnlijk misliep. 

 1. Zouterover opent (eindelijk) ‘beleefrestaurant’ op Wortel Kolonie: “We willen mensen smaaksensaties leren kennen”
  PREMIUM
  Wortel

  Zouterover opent (eindelijk) ‘beleefres­tau­rant’ op Wortel Kolonie: “We willen mensen smaaksensa­ties leren kennen”

  Kevin Kegeleers en Nick Vanhoof, in een ‘ver’ verleden nog de winnaars van Grillmasters, hebben eindelijk hun droom kunnen realiseren in een van de schuren op Wortel Kolonie. Je kan er voortaan terecht in hun belevingsrestaurant voor een diner of een workshop waarbij jezelf mee achter de grill of het open vuur gaat staan. “We streven naar een ‘no waste’. Zo gebruiken we zelfs de kolen uit de pizzaoven voor onze zoutkorsten”, glimlachen Nick en Kevin.
 2. Gedenksteen voor gedeporteerden beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”
  Wuustwezel

  Gedenk­steen voor gedepor­teer­den beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”

  Een gedenksteen voor enkele Wuustwezelse gedeporteerden naar de Duitse kampen tijdens WOII is door een vandaal beklad met een hakenkruis. En dat vlak voor een herdenkingsmoment. De Nationale Strijdersbond van Wuustwezel en de familieleden zijn geschokt. Ook burgemeester Dieter Wouters (CD&V) haalt zwaar uit. “Ofwel was je dronken en dan ben je oerdom, ofwel heb je nazisympathieën en dan ben je laf.”