Niels Jespers tijdens een eerdere beklimming van de K2
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Jespers tijdens een eerdere beklimming van de K2 © Facebook Niels Jespers

Niels (35) bereikt top van K2 zonder extra zuurstof: “Geen Belg deed hem dit ooit voor”

HoogstratenDe 35-jarige Niels Jespers uit Hoogstraten heeft woensdagochtend de top van de K2 bereikt, de op een na hoogste berg ter wereld, goed voor een hoogte van 8.611 meter. Wat de prestatie nog mooier maakt: Niels deed de beklimming zonder extra zuurstof. En dat terwijl zijn vorige poging nog pijnlijk misliep. 

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauffeur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”
  PREMIUM
  Oud-Turnhout

  In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauf­feur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”

  “Mijn vrouw zegt wel eens dat er iets is misgelopen bij mijn geboorte. Dat ze ‘stoppen’ niet in mijn woordenboek hebben gezet.” Ondanks zijn respectabele 71 jaar kruipt Staf Blockx nog iedere week achter het stuur van zijn vrachtwagen voor een internationale rit. Nu al meer dan vijftig jaar lang. Een échte, dus. “Ik zie al te vaak chauffeurs die misbruik maken van hun ‘macht’.”