De samenwerking werd eind augustus op papier gezet maar moest ngo geoedgekeurd worden door de zoneraad.
Volledig scherm
De samenwerking werd eind augustus op papier gezet maar moest ngo geoedgekeurd worden door de zoneraad. © RV

Nederlandse brandweermannen komen mee blussen in grensstreek van Hoogstraten: “Voor de brandweer telt elke seconde dus dit kan van levensbelang zijn”

HoogstratenDe Hulpverleningszone Taxandria heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Voortaan zal in de grensstreek van de Hoogstraatse deelgemeenten de Nederlandse brandweer automatisch verwittigd worden én mee uitrukken. “Voor de brandweer telt elke seconde dus als we op deze manier tijd kunnen winnen, moeten we daar wel fors op inzetten”, zegt zonecommandant Luc Faes.

 1. Weekendtips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalletje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals
  PREMIUM
  Kempen

  Weekend­tips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalle­tje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals

  Het zomerweer ligt al een tijdje achter ons, maar bij de pakken blijven zitten heeft ook geen zin. En in de Kempen valt er altijd nog wel iets te beleven om naartoe te gaan. In Herentals staat de herfstshopping op het programma, in Kasterlee breekt de pompoenengekte weer los, op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo kan naar hartelust gesport worden en in Dessel organiseert men ‘Oan de Voart’, een festival op de terreinen van Maes Beton.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.