Nieuw vanaf deze week: de op Vlaamse bodem geteelde watermeloen van Tomeca in Meer (Hoogstraten).
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw vanaf deze week: de op Vlaamse bodem geteelde watermeloen van Tomeca in Meer (Hoogstraten). © Toon Verheijen

Na aardbeien zijn er nu ook Hoogstraatse watermeloenen: “Zonder te ‘stoefen’: ze zijn minstens even goed als die van Spanje”

Hoogstraten/MeerWie Hoogstraten zegt, zegt aardbeien. Of bij uitbreiding misschien ook tomaten en paprika. Maar vanaf nu mag daar nog iets bij. Telersvereniging Tomeco uit Meer brengt als eerste een in Vlaamse serres gekweekte watermeloen op de markt, voorlopig exclusief via warenhuisketen Aldi. Geen joekels van vier kilogram, maar kleine exemplaren tussen de 700 en 1.500 gram. Onze reporter mocht voorproeven en moest eerlijk toegeven: niets lekkerder dan iets van eigen bodem!

  1. Antilliaanse Feesten duren voor het eerst drie dagen: “Het belooft letterlijk en figuurlijk een zwoele editie te worden”
    PREMIUM
    Minderhout

    Antilliaan­se Feesten duren voor het eerst drie dagen: “Het belooft letterlijk en figuurlijk een zwoele editie te worden”

    De voorbije twee jaar bleef het angstvallig stil aan de Blauwbossen, maar vanaf donderdag worden opnieuw duizenden festivalgangers verwacht voor de jaarlijkse hoogmis van de Caraïbische muziek, de Antilliaanse Feesten. Voor het eerst drie dagen, een unicum in de geschiedenis van het festival dat bijna toe is aan de 40ste editie. En het belooft letterlijk en figuurlijk een zwoele editie te worden. “Eindelijk kunnen we weer volop genieten”, zegt Freya Verschueren. Er worden zeker zo'n 30.000 muziekliefhebbers verwacht.