Nieuw vanaf deze week: de op Vlaamse bodem geteelde watermeloen van Tomeca in Meer (Hoogstraten).
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw vanaf deze week: de op Vlaamse bodem geteelde watermeloen van Tomeca in Meer (Hoogstraten). © Toon Verheijen

Na aardbeien zijn er nu ook Hoogstraatse watermeloenen: “Zonder te ‘stoefen’: ze zijn minstens even goed als die van Spanje”

Hoogstraten/MeerWie Hoogstraten zegt, zegt aardbeien. Of bij uitbreiding misschien ook tomaten en paprika. Maar vanaf nu mag daar nog iets bij. Telersvereniging Tomeco uit Meer brengt als eerste een in Vlaamse serres gekweekte watermeloen op de markt, voorlopig exclusief via warenhuisketen Aldi. Geen joekels van vier kilogram, maar kleine exemplaren tussen de 700 en 1.500 gram. Onze reporter mocht voorproeven en moest eerlijk toegeven: niets lekkerder dan iets van eigen bodem!

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Onze weekendtips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaardrijden
  PREMIUM
  Kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaard­rij­den

  Geen zin om te luieren in de zon dit warme weekend? Maar wat doe je dan wél in deze tropische temperaturen behalve een frisse duik nemen? Wij verzamelden de leukste uitstapjes in de Kempen om zaterdag 6 en zondag 7 augustus van te genieten met het hele gezin. Of je nu wil genieten van de leukste muziek of rustig wil snuisteren tussen kunst of confituur, de Kempen heeft het allemaal!