Illustratiebeeld van een cannabisplantage.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van een cannabisplantage. © Shutterstock

Moeder en zoon zetten villa vol cannabisplanten... om dan met dure luxeproducten te pronken op YouTube

Een moeder en zoon uit Hoogstraten riskeren celstraffen tot 4 jaar voor de teelt van cannabis en de productie van amfetamines. De politie ontdekte in hun villa aan Hoogeind een cannabisplantage met 617 planten. Zoonlief maakte op YouTube grote sier met de duurste luxeproducten.

0 reacties

 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 2. Vrije scholen in Hoogstraten fuseren tot één scholengemeenschap Mirho met 5.300 kinderen en 900 personeelsleden: “Historisch, maar noodzakelijk om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen blijven bieden”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Vrije scholen in Hoogstra­ten fuseren tot één scholenge­meen­schap Mirho met 5.300 kinderen en 900 personeels­le­den: “Historisch, maar noodzake­lijk om kwaliteits­vol onderwijs te kunnen blijven bieden”

  Een historisch moment in het schoollandschap van Hoogstraten, want de schoolbesturen van alle vrije scholen zijn een fusie aangegaan. De vier basisscholen, vier secundaire scholen, de twee internaten en de twee kinderdagverblijven vormen nu samen de vzw Mirho en telt 900 personeelsleden en 5.300 kinderen. “Het is beter om samen te werken en de slagkracht en kwaliteit van het onderwijs te verhogen dan de concurrentie aan te gaan”, zeggen Bart Wuyts, Bea Van Bergen en Joeri Van Gils. Het fusieverhaal heeft zo’n tien jaar geduurd.