Dit gebouw gaat tegen de vlakte.
Volledig scherm
Dit gebouw gaat tegen de vlakte. © Peter Vanderveken

Minister hakt knoop door: oud rusthuis wordt gesloopt voor moderne zorgcampus

Minister Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft het licht op groen gezet voor de afbraak van het oude vervallen rusthuis Onze-Lieve-Vrouw der 7 Weeën aan de Lodewijk De Koninklaan. Hoogstraten haalt zo een slag thuis in de juridische procedure die al bezig is sinds 2017. De stad wil er een nieuwbouw neerpoten met 35 assistentiewoningen en een nierdialysecentrum. De tegenstanders, waaronder Erfgoed Hoogstraten, kunnen nog naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen.

0 reacties

 1. Buds and Barrels houdt ‘open flesdagen’ in Le Cirq: 70-tal flessen whisky, rum en cognac te proeven én te kopen: “Flessen vanaf 30 euro, maar ook eentje van 1.000 euro”
  Hoogstraten/Minderhout

  Buds and Barrels houdt ‘open flesdagen’ in Le Cirq: 70-tal flessen whisky, rum en cognac te proeven én te kopen: “Flessen vanaf 30 euro, maar ook eentje van 1.000 euro”

  Tom Haseldonckx van Buds and Barrels uit Minderhout organiseert dit weekend samen met Patrick Ludwich van Whisky Van België ‘open flesdagen’ in feestzaal Le Cirq. Tom viert op die manier ook zijn éénjarig bestaan. “Ik verkoop ondertussen over héél België, maar lokaal ben ik blijkbaar toch nog altijd een onbekende. Iedereen dus welkom voor meer tekst en uitleg in Le Cirq. En uiteraard om te proeven.”
 2. Speelgoedfabrikant Clics en VITO ontwikkelen CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeentebesturen en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”
  Wuustwezel

  Speelgoed­fa­bri­kant Clics en VITO ontwikke­len CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeente­be­stu­ren en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”

  Speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel en het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) in Mol hebben samen een unieke CO2-meter ontwikkeld. Geen toestel dat cijfers weergeeft, maar groen, oranje of rood kleurt. De eerste 2.500 exemplaren zijn via Fost Plus verspreid onder scholen, maar nu wordt de meter gecommercialiseerd. “De aanvragen zijn al niet meer bij te houden”, zegt zaakvoerder Hedwig Van Roy.