Burgemeester Marc Van Aperen op het Begijnhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marc Van Aperen op het Begijnhof. © Toon Verheijen

MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboortedorp Meer en zijn Hoogstraten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpareltje”

HoogstratenBurgemeester Marc Van Aperen (66) is opgegroeid in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten. Zijn geboortedorp draagt hij een warm hart toe, maar ook op andere plaatsen in de stad voelt hij zich meer dan thuis. Marc neemt ons mee naar enkele mooie plaatsen en kijkt ook met een nostalgische blik naar het verleden. Het Begijnhof, het klooster in Meer, de rivier de Mark in Meersel-Dreef...

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”