De Heilig Bloedprocessie én de Heilig Bloedfoor konden weer doorgaan in Hoogstraten
Volledig scherm
De Heilig Bloedprocessie én de Heilig Bloedfoor konden weer doorgaan in Hoogstraten © Toon Verheijen

Meer Kermis volgt evolutie andere dorpskermissen en gaat van twee naar één weekend: “Wel nood aan nieuwe vrijwilligers voor het kermiscomité”

Meer/Wortel/Minderhout/Meersel-Dreef/MeerleDe Heilig Bloedkermis is gepasseerd, maar nu is het aan de deeldorpen van Hoogstraten om hun kermis te vieren. Wortel en Meersel-Dreef trappen dit weekend af. Daarna volgen ook nog Minderhout, Meer en Meerle. De kermis in Meer zal voortaan ook maar een weekend in plaats van twee duren. “We hebben daar wel mensen nodig voor het kermiscomité dus vrijwilligers mogen zich altijd aanbieden.”

  1. MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboortedorp Meer en zijn Hoogstraten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpareltje”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboorte­dorp Meer en zijn Hoogstra­ten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpa­rel­tje”

    Burgemeester Marc Van Aperen (66) is opgegroeid in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten. Zijn geboortedorp draagt hij een warm hart toe, maar ook op andere plaatsen in de stad voelt hij zich meer dan thuis. Marc neemt ons mee naar enkele mooie plaatsen en kijkt ook met een nostalgische blik naar het verleden. Het Begijnhof, het klooster in Meer, de rivier de Mark in Meersel-Dreef...