Pater Luk Wouters afgelopen zomer toen hij gevierd werd om zijn 60 jaar priesterschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Pater Luk Wouters afgelopen zomer toen hij gevierd werd om zijn 60 jaar priesterschap. © RV

Luk Wouters (87), de broeder die scholen, woningen en kerken bouwde in Pakistaan en van Meersel-Dreef mee een bedevaartsoord maakte

Meersel-DreefPater Luk Wouters (87) verlaat eind deze maand na meer dan 25 jaar het Kapucijnenklooster in Meersel-Dreef. Samen met broeder Xavier verhuist hij naar een bijhuis in Herentals. Maar wie is pater Luk die toch een beetje het gezicht was geworden van Meersel-Dreef. De man die het Mariapark tot het bedevaartsoord maakte dat het nu is. Vorig jaar vierde hij nog zijn zestig jaar priesterschap. Burgemeester Marc Van Aperen bracht vorig jaar nog een mooi eerbetoon met als afsluiter: “En dat we samen nog lang mogen genieten van veel schrobbeleirtjes.”

  1. Restaurant STERK viert tweejarig bestaan met week van de Sterk Burgers: “Tijdens een van de lockdowns mee begonnen toen we één jaar bestonden”
    Hoogstraten

    Restaurant STERK viert tweejarig bestaan met week van de Sterk Burgers: “Tijdens een van de lockdowns mee begonnen toen we één jaar bestonden”

    Christian Queritet (24) en Dylan Sevenans (22) van Restaurant STERK organiseren van woensdag 4 tot zondag 8 mei de week van de ‘STERK Burgers’ om hun tweejarig bestaan te vieren. Een uitvloeier van de takeway die ze vorig jaar tijdens de lockdown moesten doen. Mensen stonden toen aan te schuiven om de zelfgemaakte burger te proeven. “We willen er nu een traditie van maken”, klinkt het bij de twee jonge ondernemers. Ze openden hun restaurant in mei 2020, pal in de coronacrisis dus.