Ludo en Jeanneke waren 31 jaar lang het vertrouwde gezicht achter de toog van de kantine van HVV.
Volledig scherm
Ludo en Jeanneke waren 31 jaar lang het vertrouwde gezicht achter de toog van de kantine van HVV. © RV/foto HVV

Ludo en Jeanneke nemen na 31 jaar afscheid van de toog van voetbalclub HVV

HoogstratenVoetbalclub Hoogstraten moet ‘afscheid' nemen van twee clubiconen. Geen voetballers deze keer, maar twee vertrouwde gezichten die al drie decennia lang achter de toog van de kantine stonden in het stadion van HVV.

 1. Kleinste dorp met grootse plannen: Baarle-Hertog en Baarle-Nassau willen volledige centrum herinrichten
  Baarle-Hertog/Baarle Nassau

  Kleinste dorp met grootse plannen: Baar­le-Her­tog en Baar­le-Nas­sau willen volledige centrum herinrich­ten

  Baarle-Hertog en Baarle-Nassau hebben samen een Masterplan Centrum Baarle laten uittekenen om het pittoreske centrum van de enclavegemeente aantrekkelijker te maken voor de bewoners, maar ook voor ondernemers en toeristen. In het plan wordt heel het centrum aangepakt, gaande van de Loswal tot het Sint-Annaplein, de omgeving van de kerk en enkele centrumstraten. Het plan zal stapsgewijs uitgevoerd worden én is afhankelijk van de financiële toestand. Dit masterplan komt bovenop de plannen van Baarle-Hertog om het historisch centrum aan te pakken.
 2. Wortel-Kolonie als eerste Belgisch cultureel landschap op UNESCO-Werelderfgoedlijst: “Een enorme eer voor Hoogstraten”
  Hoogstraten

  Wor­tel-Kolonie als eerste Belgisch cultureel landschap op UNES­CO-Werelderf­goed­lijst: “Een enorme eer voor Hoogstra­ten”

  Na een jarenlange procedure en een eerste gefaalde poging wordt de voormalige landloperskolonie in Wortel nu ingeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wortel-Kolonie is zo het eerste Belgische culturele landschap dat erkend wordt als werelderfgoed. “Na ons begijnhof dat in 1998 al werd erkend, komt er nu ook deze terechte bekroning voor het unieke landschap van Wortel-Kolonie”, reageert burgemeester Marc Van Aperen enthousiast.