De leerlingen van 5BLC van VITO maakten de open vuurplaats voor Zouterover.
Volledig scherm
De leerlingen van 5BLC van VITO maakten de open vuurplaats voor Zouterover. © RV

Leerlingen VITO schenken open vuurplaats aan grillmasters Kevin en Nick van Zouterover

Wortel/HoogstratenDe scholieren van 5BLC (Lassen-Constructie) van VITO in Hoogstraten hebben oud-leerling én oud-leerkracht van VITO, Kevin Kegeleers, maandag verrast met een gloednieuwe open vuurplaats. Kevin Kegeleers won samen met kameraad Nick Van Hoof enkele jaren geleden Grillmasters en richtte nadien Zouterover op.

 1. Nieuw project ‘Goei Gerief’ geeft Kempisch agrarisch erfgoed weer glans
  Hoogstraten/Merksplas/Rijkevorsel/Beerse/Baarle-Hertog

  Nieuw project ‘Goei Gerief’ geeft Kempisch agrarisch erfgoed weer glans

  Om het roestig wordende agrarisch erfgoed van de Noorderkempen virtueel op te blinken, lanceert de lokale erfgoedcel het nieuwe project ‘Goei Gerief’. Met financiële steun van Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen brengt een ploeg van enthousiaste vrijwilligers landbouwwerktuigen, -technieken en -ambachten, maar ook hoeves en landschapselementen in kaart om ze uiteindelijk te inventariseren en te digitaliseren voor de toekomst.
 2. Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achterbroek’ (maar aan de inwoners van Achterbroek: het ging maar om een spelletje)
  Kalmthout/Wuustwezel/Achterbroek

  Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achter­broek’ (maar aan de inwoners van Achter­broek: het ging maar om een spelletje)

  Achterbroek werd op 1 juli 1871, exact 150 jaar geleden dus, uitgeroepen tot zelfstandige parochie. Dat gebeurde niet zomaar zonder slag of stoot want zowel Kalmthout als Wuustwezel hielden het jaren tegen. Met het spel ‘Slag om Achterbroek’ nemen Hilde en Ann Francken iedereen mee door de geschiedenis van Achterbroek. Woensdag namen enkele schepenen uit beide gemeenten het op tegen een derde team van de Kerkraad van Achterbroek. Kalmthout speelde al meteen vals, want ze daagden met drie op. En Wuustwezel: die namen wraak want ze wonnen.