De Meerpaal in Meer en de Wijsneus in Wortel starten een samenwerking met het IKO.
Volledig scherm
De Meerpaal in Meer en de Wijsneus in Wortel starten een samenwerking met het IKO. © RV

Kunstacademie IKO gaat samenwerking aan met ‘gewone’ scholen

Hoogstraten/BrechtDe gemeentelijke basisscholen De Meerpaal-Kiekeboe in Meer en De Wijsneus in Wortel zijn gestart met een workshop ‘Kunstkuur’. Met het project wil IKO De Kunstacademie (Hoogstraten) een driejarig samenwerkingsverband aangaan met basis- en secundaire scholen in en rond Hoogstraten om leerlingen kennis te laten maken met het deeltijds kunstonderwijs. Ook op het Klein Seminarie en op de gemeentelijke basisscholen van Brecht worden de kunstkuren gegeven.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Nederlanders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internationale autozwendel”
  Knokke/Antwerpen

  Nederlan­ders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internatio­na­le autozwen­del”

  Vier Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank tot acht jaar cel voor de diefstal van acht Range Rovers in het Antwerpse. Twee diefstallen in Knokke mislukten dan weer. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de mannen zich bezig met internationale autozwendel. “Slechts drie wagens konden teruggevonden worden”, stelde de procureur.
 3. Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegenslagen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”
  Wortel

  Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegensla­gen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”

  Noem het gerust een uitstervend ras, beenhouwer zijn. Maar Rudi Snels (56) en zijn vrouw Ingrid Leuse (52) houden het toch al mooi 35 jaar vol. Ze hebben moeilijke jaren gehad, maar ze kwamen er altijd wel bovenop. En ondanks wat tegenslagen, zijn ze altijd blijven lachen. “Mensen zijn tijdens corona weer lokaal beginnen denken en dat hebben we zeker gemerkt", vertellen Ingrid en Rudi die er nog minstens vijf jaar hopen bij te doen.