Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Kleuterscholen Hoogstraten en VBS Merksplas gaan ook dicht, maar wel noodopvang voorzien

Hoogstraten/MerksplasDe scholengemeenschap Jong Markdal besloot donderdagavond om naast de basisscholen ook de kleuterscholen gesloten te houden, nog voor de algemene koepel dat deed. Er wordt wel noodopvang voorzien. Het gaat om het Spijker en het Klein Seminarie in Hoogstraten, De Klimtoren in Meerle, Scharrel in Minderhout en de VBS Merksplas. Ook de gemeenteschool van Hoogstraten zal hetzelfde principe hanteren.

 1. Standenbouwer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”
  Sint-Lenaarts/Hoogstraten

  Standenbou­wer draait het roer om en mikt nu op schaduwpergola’s: “Weer van nul beginnen, maar we geloven erin”

  Standenbouwer Dirk Vermeiren en zijn partner Wendy Van Riel van VDS-Productions uit Sint-Lenaarts gooien het door – hoe kan het ook anders – corona deels over een andere boeg. Het koppel bouwt nu schaduwpergola’s op maat van de klant in samenwerking met het bedrijf Aluvision. “Het is weer van nul beginnen, maar we geloven er wel in”, klinkt het.
 2. REPORTAGE. Een blik op het zwartgeblakerd Groot Schietveld: “De regen is welkom, maar doet tegelijkertijd het brandbaar pijpenstrootje explosief uit de grond schieten”
  PREMIUM
  Brecht/Brasschaat/Wuustwezel

  REPORTAGE. Een blik op het zwartgebla­kerd Groot Schietveld: “De regen is welkom, maar doet tegelijker­tijd het brandbaar pijpen­strootje explosief uit de grond schieten”

  De zware brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brasschaat, Brecht en Wuustwezel heeft een ravage aangericht. 570 hectare aan bos en heide is in as gelegd. Wij mochten zes dagen na de uitbraak van de brand een blik werpen op het terrein. “Het is toch even schrikken”, bevestigt Patrick Mestdagh, luitenant-kolonel en commandant van het Brasschaats Bataljon Artillerie, onze eerste indruk.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den