Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Kleuterscholen Hoogstraten en VBS Merksplas gaan ook dicht, maar wel noodopvang voorzien

Hoogstraten/MerksplasDe scholengemeenschap Jong Markdal besloot donderdagavond om naast de basisscholen ook de kleuterscholen gesloten te houden, nog voor de algemene koepel dat deed. Er wordt wel noodopvang voorzien. Het gaat om het Spijker en het Klein Seminarie in Hoogstraten, De Klimtoren in Meerle, Scharrel in Minderhout en de VBS Merksplas. Ook de gemeenteschool van Hoogstraten zal hetzelfde principe hanteren.

 1. Auto Noord viert eerste verjaardag met recordverkoop aan auto’s: “Corona heeft autoverkoop niet doen stilvallen”
  Hoogstraten

  Auto Noord viert eerste verjaardag met recordver­koop aan auto’s: “Corona heeft autover­koop niet doen stilvallen”

  Stef Lenaerts (53) startte in januari 2021 met zijn gloednieuwe garage in tweedehandswagens Auto Noord en wil dat in het weekend van 20 tot 22 mei uitgesteld vieren. En hij heeft wel wat te vieren, want tijdens dat eerste jaar heeft hij meteen een record geboekt met de verkoop van 377 wagens, gemiddeld één per dag dus. “Corona heeft de autoverkoop niet doen stilvallen en daarnaast was/is er ook de lange levertijd tegenwoordig voor nieuwe wagens", zegt Stef Lenaerts. Het feestweekend start op 20 mei met een afterwork waarop iedereen welkom is.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.