Lionel van den Boogaerde liet zich inspireren op de werken van zijn overgrootmoeder.
Volledig scherm
Lionel van den Boogaerde liet zich inspireren op de werken van zijn overgrootmoeder. © RV

Kleinzoon Lionel maakt kunstwerken op basis van oeuvre van overgrootmoeder Clara Voortman

In het Stedelijk Museum Hoogstraten loopt nog tot en met 22 maart de tentoonstelling “Clara Voortman & Lionel – Een artistieke ontmoeting tussen vier generaties”. Lionel van den Boogaerde is de achterkleinzoon van Clara Voortman.

 1. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 2. Vaccinatiecentrum op militair domein klaar om eerste vaccins toe te dienen: “Op volle kracht kunnen we tot 2.400 mensen per dag aan”
  Brasschaat/Kapellen/Essen/Wuustwezel/Kalmthout

  Vaccinatie­cen­trum op militair domein klaar om eerste vaccins toe te dienen: “Op volle kracht kunnen we tot 2.400 mensen per dag aan”

  Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noorderkempen heeft donderdag de vaccinatielijnen van het centrum op de militaire basis in Brasschaat uitgetest. Ze hopen nog deze maand de eerste vaccins toe te dienen. Als het centrum op volle kracht kan draaien kunnen er tot 2.400 mensen op een dag gevaccineerd worden.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"