Meersel-Dreef.
Volledig scherm
Meersel-Dreef. © Toon Verheijen

Kleinste gehucht krijgt grootste rioleringsproject: 10 miljoen euro voor riolering en fietspad Meersel-Dreef

Het kleinste gehucht van Hoogstraten krijgt over enkele jaren haar eigen ‘werf van de eeuw’. Tegen begin 2024 moet de schop in de grond gaan voor een reusachtig dossier waarin kilometers riolering zitten, fietspaden en de aanleg van een collector door Aquafuin. Kostprijs: 10.000.000 euro.

 1. Ondernemers slaan handen in elkaar voor exclusief eindejaarsgeschenk
  Hoogstraten/Minderhout

  Onderne­mers slaan handen in elkaar voor exclusief eindejaars­ge­schenk

  Drie ondernemers slaan de handen in elkaar om in deze eindejaarsperiode een origineel pakket aan te bieden. Ibi Szabo van Iep Deszign maakt een uniek leren tasje en bovendien kan je kiezen om het te vullen met producten van Gert Rombouts van Haarbazaar of van Eveline Michielsen van Skin Essentials. “We noemen het Helemaal Hoogstraten en wie weet springen volgend jaar nog meer ondernemers op de kar.”
 2. Nederlander krijgt boete van 250 euro voor nachtelijke tankbeurt in Essen: “Belgen mogen massaal shoppen bij ons in de Action en Hema, dat lijkt me gevaarlijker”
  PREMIUM
  Essen/Baarle-Hertog/Hoogstraten

  Nederlan­der krijgt boete van 250 euro voor nachtelij­ke tankbeurt in Essen: “Belgen mogen massaal shoppen bij ons in de Action en Hema, dat lijkt me gevaarlij­ker”

  Een man uit het Nederlandse Hoogerheide is afgelopen weekend beboet net over de grens in Essen omdat hij de avondklok niet respecteerde. Hij was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de maatregel en spreekt nu van een heksenjacht op Nederlanders. Overal in de grensstreek wordt dat met klem ontkend. “Al zijn er zeker wel veel controles op de avondklok en met grensovergangen kan je dan wel eens een Nederlander tegenkomen”, klinkt het.
 1. “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers
  Kempen

  “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers

  De Kempen, een regio met bijna een half miljoen inwoners, kreeg het sinds de start van de pandemie in maart hard te verduren. Dat bleek al uit het aantal besmettingen in onze regio, maar dat blijkt nu ook uit het aantal tijdelijke werklozen. Federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar de invloed die het coronavirus had op de tewerkstelling van de Kempenaar. “Meer dan 65.000 inwoners zaten de voorbije maanden minstens één dag thuis van hun werk door corona”, klinkt het.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt