Meersel-Dreef.
Volledig scherm
Meersel-Dreef. © Toon Verheijen

Kleinste gehucht krijgt grootste rioleringsproject: 10 miljoen euro voor riolering en fietspad Meersel-Dreef

Het kleinste gehucht van Hoogstraten krijgt over enkele jaren haar eigen ‘werf van de eeuw’. Tegen begin 2024 moet de schop in de grond gaan voor een reusachtig dossier waarin kilometers riolering zitten, fietspaden en de aanleg van een collector door Aquafuin. Kostprijs: 10.000.000 euro.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Hoogstraten op maandag 12 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Hoogstra­ten op maandag 12 oktober

    In Hoogstraten zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 43 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoogstraten op 201 te liggen. Omdat Hoogstraten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. De coronacijfers in Hoogstraten van woensdag 14 oktober

    De coronacij­fers in Hoogstra­ten van woensdag 14 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoogstraten, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 52. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoogstraten op 243 te liggen. Omdat Hoogstraten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.