Het Klein Seminarie in Hoogstraten
Volledig scherm
Het Klein Seminarie in Hoogstraten © Toon Verheijen

Klein Seminarie voert deels afstandsonderwijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”

Hoogstraten/WuustwezelHet Klein Seminarie in Hoogstraten schakelt gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De leerlingen die géén proefwerken hebben, moeten tot de paasvakantie thuis onderwijs volgen. De andere leerlingen mogen wel naar school komen. Voor één zesdejaar (6TSO) is er ook geen afstandsonderwijs, want zij hebben stage. “We nemen deze beslissing uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat de nieuwe richtlijnen van de minister praktisch niet haalbaar zijn.”

 1. Overleden papa rijdt mee: Vrienden rijden 1.000 km voor Kom op tegen Kanker in tenues met onder meer vingerafdruk
  PREMIUM
  Westmalle/Halle/Wortel/Willebroek/Mechelen

  Overleden papa rijdt mee: Vrienden rijden 1.000 km voor Kom op tegen Kanker in tenues met onder meer vingeraf­druk

  De sportieve vrienden Indi Smitz (28) en Marijn Verdult (32) uit Westmalle en Christophe Van Hoorebeeck (28) uit Halle (Zoersel) rijden komend hemelvaartweekend de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat als eerbetoon aan familieleden en naasten die de strijd tegen de ziekte voeren of verloren. De drie dragen hen mee in de vorm van een symbool. “Ik draag papa mee in en op mijn hart”, zegt Marijn. Als laatste actie organiseren ze komend weekend een benefietwandeling in Wortel.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.