Meer dan 200 kinderen van de lagere scholen in Hoogstraten kwamen vrijdag naar de boerderij van Jef Ryvers in Castelré.
Volledig scherm
Meer dan 200 kinderen van de lagere scholen in Hoogstraten kwamen vrijdag naar de boerderij van Jef Ryvers in Castelré. © Toon Verheijen

Kinderen knuffelen met biggen, aaien kalfjes en leren alles over kippen, aardbeien en tomaten: “We hebben heel veel respect voor harde werk van de boeren”

HoogstratenMeer dan 200 leerlingen van verschillende lagere scholen uit Hoogstraten trokken vrijdag naar de boerderij van Jef Ryvers in Castelré. Hij legde er haarfijn uit hoe een melkveebedrijf werkt en collega-boeren vertelden de kinderen alles over kippen, varkens, tomaten en aardbeien. “Het was héél interessant en we hebben veel bijgeleerd en heel veel respect gekregen voor het harde werk van de boeren”, klonk het bij heel wat kinderen. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.