De noodkerk van Minderhout wordt gebruikt door TTK Minderhout.
Volledig scherm
De noodkerk van Minderhout wordt gebruikt door TTK Minderhout. © Toon Verheijen

Kerkfabriek Sint-Clemens wil noodkerk verkopen

MinderhoutDe kerkfabriek Sint-Clemens in Minderhout heeft plannen om de zogenaamde ‘noodkerk’ in Minderhout te verkopen. In de begroting is al 390.000 euro voorzien als opbrengst. Het stadsbestuur laat voorlopig niet in de kaarten kijken of zij het gebouw aankoopt, maar in het verleden was er al wel interesse.

 1. Brecht en Wuustwezel stellen zich burgelijke partij in onderzoek naar brand op Groot Schietveld
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  Brecht en Wuustwezel stellen zich burgelijke partij in onderzoek naar brand op Groot Schietveld

  De gemeenten Brecht en Wuustwezel stellen zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de brand op het Groot Schietveld. Een juridische beslissing om als betrokken partij betrokken te worden bij het resultaat van het gerechtelijk onderzoek naar de oorzaak. De brand die ontstond na schietoefeningen door militairen legde meer dan 500 hectare heide in de as. De oppositie stelt zich vragen bij de schietoefeningen en Groen oppert zelfs om het gebied om te vormen naar een natuurgebied en uit te kijken naar een alternatief voor de militairen.
 2. Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrouwerij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”
  PREMIUM
  Wortel

  Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrou­we­rij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”

  Met Brouwerij Sterkens en de Scheldebrouwerij heeft Hoogstraten al twee bekende brouwers (Sterkens laat al wel jaren brouwen buiten Hoogstraten), maar de twee krijgen er nu een klein broertje bij. Tom Dierckx en zijn vrouw en twee dochters hebben Brouwerij31 - Three Girls and 1 Boy boven de doopvont gehouden. “Ik ben al zo'n tien jaar bezig met brouwen. Toen enige tijd geleden een fles zelf gebrouwen stout ontplofte in onze pasgeverfde keuken, vond mijn vrouw het welletjes en moest ik met mijn brouwketels naar buiten”, lacht Tom. Lees hier meer verhalen over Kempense brouwerijen.
 1. Bloemenboetiek sluit na 42 jaar de deuren: “Een grote dankuwel voor ons personeel en onze klanten”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Bloemenboe­tiek sluit na 42 jaar de deuren: “Een grote dankuwel voor ons personeel en onze klanten”

  Paul Donckers en Karin Gillis, beiden 60, stoppen eind augustus definitief met hun zaak Bloemenboetiek op de Vrijheid. Niet minder dan 42 jaar hebben ze mensen blij gemaakt of een beetje troost geboden met bloemen, planten of een decoratiestuk. De hele site en het aanpalende huis is verkocht aan projectontwikkelaar Dego uit Hoogstraten. Die zal daar samen met de site van Hof ter Smisse ernaast een woonproject realiseren.
 2. Het Vagebontje opent de deuren op Wortel Kolonie: “Verbouwingen hebben wat vertraging, maar terras gaat al open”
  PREMIUM
  Wortel

  Het Vagebontje opent de deuren op Wortel Kolonie: “Verbouwin­gen hebben wat vertraging, maar terras gaat al open”

  Het zijn drukke dagen voor de familie Ouwerkerk. Naast de voorbereiding in dorpscafé De Guld voor de heropening van de horeca, was het de voorbije weken ook alle hens aan dek voor de opening van Het Vagebontje. Het eethuis vormt een aanvulling op de kinderboerderij en feestzaal van de Bonte Beestenboel op Wortel Kolonie. “We hopen op een prachtig weekend en dat we eindelijk écht vertrokken zijn. Het zal deugd doen”, zegt Rik Ouwerkerk.
 3. Stad koopt pand van Apart Keukens voor 1,15 miljoen euro met oog op uitbreiding zorgcampus Stede Akkers
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad koopt pand van Apart Keukens voor 1,15 miljoen euro met oog op uitbrei­ding zorgcampus Stede Akkers

  De stad Hoogstraten koopt het pand aan waar nu keukenzaak Apart Keukens is gevestigd voor 1,15 miljoen euro met de bedoeling op termijn de zorgcampus Stede Akkers uit te breiden. Zo’n uitbreiding is nodig gezien de lange wachtlijst. De eigenaar mag het pand de komende negen jaar nog wel blijven verhuren. De oppositie kant zich tegen de verkoop omdat het fors boven het schattingsverslag gaat. De aankoop is goedgekeurd maandagavond op de gemeenteraad.
 1. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring

 2. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is