Kempense leerlingen vallen in de prijzen op nationale wedstrijd tussen hotelscholen
Turnhout/HoogstratenMinister Zuhal Demir (N-VA) en sterrenchef Viki Geunes hebben de winnaars van de ‘Cornet Trophy’ in de bloemetjes gezet. Onder de deelnemers enkele leerlingen van Talentenschool Turnhout en VTI Spijker in Hoogstraten.
Acht studenten van verschillende Vlaamse hotel- en toerismescholen deden mee aan de AEHT CORNET TROPHY 2022 in Hotelschool Hasselt. Voor de tiende keer vond er een competitie plaats tussen gemengde teams van leerlingen van verschillende hotel- en toerismescholen verenigd in het Belgische netwerk AEHT Belgium. Tijdens de wedstrijd presenteerden de leerlingen overheerlijke gerechten met lekkers van bij ons.
Hasselt
Dit jaar stond de Hotelschool van Hasselt garant voor de feilloze organisatie van de 10de editie van de ‘AEHT Cornet Trophy’. Op de eerste dag werden de teams bij loting gevormd; leerlingen uit verschillende scholen moesten gaan samenwerken. Dat de teamleden elkaar niet kenden maakt het wedstrijdconcept zo uniek. Na het samenstellen van de teams gingen de voorbereidingen meteen van start. De wedstrijd bestaat uit vijf onderdelen: een individuele schriftelijke test, een theoretische groepsvoorbereiding, een vaardigheidsproef en een budgetopdracht. De praktische proeven vinden plaats op de tweede dag van het event. Ook tijdens deze editie gingen de studenten aan de slag gaan met lokale producten, onder andere Belgisch varkensvlees, rode poon, hondshaai en beer & food pairing. Het evenement wordt ondersteund door Cornet, VLAM en tal van horecagerelateerde producenten en leveranciers.
Tijdens de wedstrijd werden uiteindelijk 4 teams gekozen die zich het sterkst wisten te onderscheiden in de disciplines restaurant, keuken, bakkerij en toerisme. Zij ontvingen een gouden medaille en krijgen een toegangsticket voor de internationale wedstrijd in Italië. Team Restaurant bestond uit Ashley De Bie (Talentenschool Turnhout) en Pieter-Paul Veraart (VTI Spijker Hoogstraten)e restaurantteams werden onder andere gequoteerd op 2 zaalbereidingen: het samenstellen van een alcoholvrije biermocktail met rood of Haspengouws fruit en een sabayon. Bij het driegangenmenu dienden ze een geschikte beerpairing voor te stellen.
Team Keuken bestond uit Iris In de Braek (Hotelschool Hasselt) en Nick Van Summeren (Talentenschool Turnhout). De keukenteams gingen aan de slag met lokale ingrediënten zoals Belgisch varkensvlees, hondshaai, rode poon, varkensspiering, seizoensgebonden streekproducten en Cornet Oaked of Cornet Smoked.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijntelco
Een iPhone voor 179 euro... mét abonnement: doe je voordeel aan zo'n deal?
-
-
Quiz
Wat flikte de boze buurman bij een parkeerruzie en negen ander vragen in onze vrijdagquiz
BREDA - Voor alle puzzelaars en spoorzoekers publiceert BN DeStem op vrijdag de snelle quiz Digitaal Schatgraven. Weet jij het antwoord op deze tien vragen?Alphen -
-
TV
STREAMINGTIP. ‘More Than This’: liefde in alle kleuren
-
Mijnenergie
Tijdens je vakantie thuis niets verbruiken, maar toch betalen: dit kan je eraan doen
Vertrek je binnenkort op vakantie en verbruik je geen energie? Dan lijkt een nulfactuur voor die periode het logische gevolg. Toch zal je in de praktijk ook stroom en aardgas betalen tegen de op dat moment geldende prijzen. Al valt daar wel iets aan te veranderen. Mijnenergie.be legt uit waarom je toch betaalt en hoe je daar een mouw aan past. -
PREMIUM
John Martens geniet als kastelein op wielen: van De Reuver in Alphen naar ’t Reuverke her en der
ALPHEN - Pijn aan zijn gewrichten dwong John Martens dertien jaar terug een punt te zetten achter De Reuver, dat zijn oma als boerencafeetje begon langs de weg naar Baarle. Met zijn kroeg op wielen kan de Alphenaar zijn lol weer op.Alphen -
PREMIUM
RESTOTIP. Restaurant Joels in Laakdal: moderne Franse keuken in een huiselijke sfeer
Laakdal