Gebroeders Geens is opgericht door Marcel en Frans Geens. Het bedrijf maakt de unieke Klikmopsen en de Rollmopsen. Ondertussen is ook Marleen Geens mee in de zaak gestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebroeders Geens is opgericht door Marcel en Frans Geens. Het bedrijf maakt de unieke Klikmopsen en de Rollmopsen. Ondertussen is ook Marleen Geens mee in de zaak gestapt. © Toon Verheijen

KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

HoogstratenEen Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”

 1. Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”
  Lille/Antwerpen/Hoogstraten

  Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”

  Ann Lenaerts uit Wechelderzande, de weduwe van Dominique De Pryck die vorig jaar zeer plotseling overleed aan kanker, is dinsdagavond ongezien haar trouwring verloren in Antwerpen. Het sieraad is haar heel kostbaar, aangezien de ring as bevat van haar overleden echtgenoot. De dame lanceert daarom een oproep op sociale media in de hoop de ring terug te vinden.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen van brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog: “Sterrenchefs die je bier op de kaart willen, dat doet je wel wat”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen van brouwerij Dochter van de Korenaar in Baar­le-Her­tog: “Sterren­chefs die je bier op de kaart willen, dat doet je wel wat”

  Iedereen moet toch wel eens gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? Voor heel wat producten denken we spontaan aan grootsteden of verre landen als China of Amerika, maar er zijn zo van die uitzonderingen. Echte ‘Kempense Kleppers’, die producten maken die we iedere dag wel ergens zien. Vandaag: brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog. Ronald Mengerink en Monique de Baat hebben Nederlandse roots, maar de prachtige bieren die ze brouwen worden gemaakt op Belgische bodem.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Drukkerij De Melle, die bijsluiters maakt voor medicatie en spelletjes wereldwijd: “We bevoorraden de wereldmarkt in de farmaceutische sector”
  PREMIUM
  Turnhout

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen bij Drukkerij De Melle, die bijslui­ters maakt voor medicatie en spelletjes wereldwijd: “We bevoorra­den de wereld­markt in de farmaceuti­sche sector”

  Iedereen moet toch wel eens gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? In China of Amerika? Of ergens op een industrieterrein in een grootstad? Wel, er zijn zo van die uitzonderingen. Echte ‘Kempense Kleppers’, die producten maken die we iedere dag wel ergens zien. Vandaag: Drukkerij De Melle in Turnhout, het familiebedrijf dat de bijsluiters maakt voor medicatie en gezelschapsspelletjes wereldwijd.