Archiefbeeld uit 2018 van Kenny Brack voor het klooster in Meersel-Dreef.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2018 van Kenny Brack voor het klooster in Meersel-Dreef. © Toon Verheijen

Kapucijnenklooster vangt Oekraïense gezinnen op: “Kinderen altijd welkom om te komen spelen met gevluchte leeftijdsgenootjes”

Meersel-DreefHet Kapucijnenklooster in Meersel-Dreef vangt sinds donderdagnamiddag drie Oekraïense gezinnen op. De broeders doen een oproep aan kinderen uit het dorp om eventueel te komen spelen met de Oekraïense kinderen.

  1. Inwoners van Wortel willen tegen 2030 een groener en socialer dorp: “De prachtige natuur rondom ons moet doorgetrokken worden naar centrum”
    PREMIUM
    Wortel

    Inwoners van Wortel willen tegen 2030 een groener en socialer dorp: “De prachtige natuur rondom ons moet doorgetrok­ken worden naar centrum”

    Het groenste dorp, het sociaalste dorp, het meest echte dorp. Dat zijn de ambities van het burgerinitiatief Wortel 2030. In nauwe samenwerking met het stadsbestuur en de stedelijke diensten wordt er gewerkt aan een toekomstvisie. “We willen een groener dorp met een grotere leefbaarheid. Een dorp waar we allemaal nog trotser op kunnen zijn”, zeggen Tom Brosens en Dirk Vanhaute van het burgerinitiatief Wortel 2030.