Sanne Smans in actie in haar kapsalon.
Volledig scherm
Sanne Smans in actie in haar kapsalon. © RV

Kapsalons in Noorderkempen trekken aan alarmbel: “Wil er ons één politicus eens uitleggen waarom wij wel mogen blijven werken?”

Heel wat kappers in de Noorderkempen hebben de voorbije dagen spontaan de deuren gesloten. Ze begrijpen absoluut niet waarom ze door de federale overheid als uitzonderingen werden aanzien. “Niet één van de regels kunnen we waarmaken als kapsalon, maar toch mochten we openhouden. Kan er mij één politicus uitleggen wat de beweegreden is?”

 1. Nieuwe pijpleiding loopt mogelijk doorheen gemeenten in noordrand van Antwerpen
  Stabroek/Kapellen/Kalmthout/Wuustwezel/Brecht/Schoten/Malle

  Nieuwe pijplei­ding loopt mogelijk doorheen gemeenten in noordrand van Antwerpen

  Als alles volgens planning verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van zuurstof en koolstofdioxide tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Omgeving Vlaanderen heeft nog drie verschillende tracés op tafel liggen. Tot tachtig woningen zullen onteigend moeten worden. Het traject loopt sowieso door Stabroek. Twee van de mogelijke tracés lopen door Schoten. Eén van de voorgestelde leidingtrajecten passeren door Kapellen, Kalmthout, Wuustwezel, Brecht en Malle.
 2. Familiebedrijf Leemans neemt na zestig jaar nieuwe toonzaal in gebruik: “Ons vader heeft nog de goedkeuring gegeven”
  Merksplas/Meer

  Familiebe­drijf Leemans neemt na zestig jaar nieuwe toonzaal in gebruik: “Ons vader heeft nog de goedkeu­ring gegeven”

  Het nog rasechte familiebedrijf Leemans zet een nieuwe stap in de bijna 60-jarige geschiedenis. Net geen 59 jaar geleden startten Louis Leemans en zijn echtgenote Jose van Eersel een schrijnwerkerij en een klein winkeltje in de veranda. Zes decennia later staat de tweede en derde generatie aan het roer en is er een splinternieuwe toonzaal van meer dan 5.000 vierkante meter neergezet. “Gelukkig was Louis een durver en ondernemer, want anders hadden we deze mogelijkheid nooit gehad.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!