Sanne Smans in actie in haar kapsalon.
Volledig scherm
Sanne Smans in actie in haar kapsalon. © RV

Kapsalons in Noorderkempen trekken aan alarmbel: “Wil er ons één politicus eens uitleggen waarom wij wel mogen blijven werken?”

Heel wat kappers in de Noorderkempen hebben de voorbije dagen spontaan de deuren gesloten. Ze begrijpen absoluut niet waarom ze door de federale overheid als uitzonderingen werden aanzien. “Niet één van de regels kunnen we waarmaken als kapsalon, maar toch mochten we openhouden. Kan er mij één politicus uitleggen wat de beweegreden is?”

 1. Klein Seminarie voert deels afstandsonderwijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”
  Hoogstraten/Wuustwezel

  Klein Seminarie voert deels afstandson­der­wijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”

  Het Klein Seminarie in Hoogstraten schakelt gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De leerlingen die géén proefwerken hebben, moeten tot de paasvakantie thuis onderwijs volgen. De andere leerlingen mogen wel naar school komen. Voor één zesdejaar (6TSO) is er ook geen afstandsonderwijs, want zij hebben stage. “We nemen deze beslissing uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat de nieuwe richtlijnen van de minister praktisch niet haalbaar zijn.”
 2. Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internationale wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteerde bier”
  Herselt

  Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internatio­na­le wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteer­de bier”

  Bierfirma Stanneman verovert de wereld. Op het ‘Concours International de Lyon’ werd de Silent Killer bekroond met een gouden medaille. Iets wat meer bieren te beurt viel, maar niet met een score van maar liefst 95 op 100. “Alles samen werden er 9.300 stalen ingezonden en als je dan zo’n score haalt: dat doet wel wat met een mens”, vertelt ‘founding father’ Erwin Vermeulen. Duvel 666, Karmeliet of Averbode: ze deden het allemaal minder goed. Ook zijn Stanneman Blond gaf overigens iedereen het nakijken.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"