De stad Hoogstraten organiseerde eerder al twee inleefreizen naar Za-Kpota
Volledig scherm
De stad Hoogstraten organiseerde eerder al twee inleefreizen naar Za-Kpota © Stad Hoogstraten

Jongeren getuigen over unieke ervaring van inleefreis naar Za-Kpota in Benin, stad zoekt kandidaten voor 2023: “Unieke kans om andere cultuur te ontdekken”

HoogstratenHet stadsbestuur van Hoogstraten organiseert in 2023 opnieuw een inleefreis voor jongeren naar zusterstad Za-Kpota in Benin. De bedoeling is dat vanaf oktober 2022 jongeren die mee willen een traject van een jaar volgen en zich voorbereiden rond allerlei thema’s. Begin september volgt er alvast een infomoment.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. 3.000 drijvende zonnepanelen op waterbassin van tomatenteler leveren groene stroom voor buren van vleesverwerkend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”
  PREMIUM
  Meer/Wuustwezel

  3.000 drijvende zonnepane­len op waterbas­sin van tomatente­ler leveren groene stroom voor buren van vleesver­wer­kend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”

  De bedrijven Meer Fresh Products, vleesverwerkend bedrijf Comeco en Connectum uit Wuustwezel hebben de handen in elkaar geslagen voor een uniek project waarbij ze water en energie uitwisselen. Op een van de waterbassins van Meer Fresh Products liggen 3.000 drijvende zonnepanelen. Connectum, ook wel gekend als het bedrijf achter de bouwblokjes CLICS, creëerde daarvoor een unieke kubus uit gerecycleerd materiaal waardoor er veel minder water verdampt, en dus minder water nodig is. Comeco gebruikt op zijn beurt de opgewekte energie. Ministers Annelies Verlinden en Jo Brouns (beiden CD&V) waren alvast onder de indruk.