De tien leden van KSA Hoogstraten: Noor, Janne, Laute, Anna, Fien, Eske, Morris, Kobe, Sem en Matisse.
Volledig scherm
PREMIUM
De tien leden van KSA Hoogstraten: Noor, Janne, Laute, Anna, Fien, Eske, Morris, Kobe, Sem en Matisse. © Toon Verheijen

Jongeren gaan vrijwillig op ‘quarantainekamp’: “Willen onze ouders en familie beschermen”

HoogstratenEen groep 16-jarigen uit Hoogstraten, die afgelopen weekend met een corona-uitbraak geconfronteerd werden op het jaarlijkse KSA-kamp, heeft zichzelf “getrakteerd” op een extra kamp van tien dagen. Een ‘quarantainekamp’ als het ware. Zo willen ze hun familieleden behoeden voor een besmetting en tevens hun ouders de organisatie besparen die een quarantaine met zich meebrengt. “We willen vooral van iets negatiefs iets positiefs maken”, klinkt het.

 1. HUIZENJACHT. Stadje met smaak Hoogstraten: “Boven de 400.000 euro vind je een afgewerkte woning”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  HUIZEN­JACHT. Stadje met smaak Hoogstra­ten: “Boven de 400.000 euro vind je een afgewerkte woning”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op huizenjacht. Deze week kijken we rond in het centrum van Hoogstraten. Wat heb je in deze grensgemeente voor welke prijs? “Voor wie iets heel speciaal wil, hebben we zelfs een gerenoveerde molen te koop staan.”
 2. Vrije scholen in Hoogstraten fuseren tot één scholengemeenschap Mirho met 5.300 kinderen en 900 personeelsleden: “Historisch, maar noodzakelijk om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen blijven bieden”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Vrije scholen in Hoogstra­ten fuseren tot één scholenge­meen­schap Mirho met 5.300 kinderen en 900 personeels­le­den: “Historisch, maar noodzake­lijk om kwaliteits­vol onderwijs te kunnen blijven bieden”

  Een historisch moment in het schoollandschap van Hoogstraten, want de schoolbesturen van alle vrije scholen zijn een fusie aangegaan. De vier basisscholen, vier secundaire scholen, de twee internaten en de twee kinderdagverblijven vormen nu samen de vzw Mirho en telt 900 personeelsleden en 5.300 kinderen. “Het is beter om samen te werken en de slagkracht en kwaliteit van het onderwijs te verhogen dan de concurrentie aan te gaan”, zeggen Bart Wuyts, Bea Van Bergen en Joeri Van Gils. Het fusieverhaal heeft zo’n tien jaar geduurd.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.