De jonge slechtvalk werd gefotografeerd door Filip De Ruwe.
Volledig scherm
De jonge slechtvalk werd gefotografeerd door Filip De Ruwe. © Filip De Ruwe

Jonge Hoogstraatse slechtvalk gespot in... Bredene (123 kilometer in vogelvlucht) tijdens jacht

HoogstratenJe moet er soms wat voor over hebben om een lekker hapje te verorberen. Dat moet althans een van de slechtvalken — geboren in de toren van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten — gedacht hebben toen hij er enkele dagen geleden op uittrok om te gaan jagen. Hij werd immers gespot in Bredene, zo’n 123 kilometer van zijn nest dus.

 1. Van podium in Tomorrowlandstijl tot pompoenkoets: VH Auctions veilt inboedel van failliete decorbouwer Phixion uit Beerse
  PREMIUM
  Beerse

  Van podium in Tomorrow­land­stijl tot pompoen­koets: VH Auctions veilt inboedel van failliete decorbou­wer Phixion uit Beerse

  Een decoratieve kerstman, een sinterklaasstoel, een pompoenkoets of een echt podium in Tomorrowlandstijl? Wie het in huis wil halen, kan nog tot donderdagavond een bod doen op één van de meer dan 800 loten die het veilingbedrijf VH Auctions aanbiedt. Zij zijn aangesteld om de inboedel van het failliete Impressive Experience You (Phixion) uit Beerse te verkopen. “Er is zelfs interesse tot Canada toe", zegt Kurt Van Hunsel van VH Auctions.
 2. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.
 3. Gedenksteen voor gedeporteerden beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”
  Wuustwezel

  Gedenk­steen voor gedepor­teer­den beklad met hakenkruis: “Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf”

  Een gedenksteen voor enkele Wuustwezelse gedeporteerden naar de Duitse kampen tijdens WOII is door een vandaal beklad met een hakenkruis. En dat vlak voor een herdenkingsmoment. De Nationale Strijdersbond van Wuustwezel en de familieleden zijn geschokt. Ook burgemeester Dieter Wouters (CD&V) haalt zwaar uit. “Ofwel was je dronken en dan ben je oerdom, ofwel heb je nazisympathieën en dan ben je laf.”