De jonge boeren vertrokken vanuit Hoogstraten naar Geel.
Volledig scherm
De jonge boeren vertrokken vanuit Hoogstraten naar Geel. © Toon Verheijen

Jonge boeren uit Noorderkempen sluiten aan bij grote betoging in Geel: “Wij zijn de beste van de klas, geef ons een leefbaar pas”

Hoogstraten/BrechtEen twintigtal tractoren van leerlingen van het VITO in Hoogstraten vertrokken woensdagmiddag vanuit de Hemelrijksestraat richting Geel. Daar gaan ze deelnemen aan de nationale betoging die vandaag gepland is. Ook de leerlingen geven een duidelijke boodschap mee aan minister Zuhal Demir: “Wij zijn de beste van de klas, geef ons een leefbaar pas.”

 1. 't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangesloten, in 2019 waren dat er maar 30"
  Hoogstraten

  't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangeslo­ten, in 2019 waren dat er maar 30"

  Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je had in 2021 niet minder dan 174 gezinnen die het wekelijks moest helpen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Gelukkig volgt ook de ‘aanvoer’ van goederen zodat alle gezinnen ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden en kan ’t Ver-Zet-je ook rekenen op een vaste groep vrijwilligers om alles bol te werken. “We zoeken nu naar een nieuwe uitbreiding om alles te kunnen opslaan”, zegt Frederik Pollet.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Vuurwerk met oudjaar: een traditie, maar verboden in nagenoeg alle Kempense gemeenten
  PREMIUM
  Kempen

  Vuurwerk met oudjaar: een traditie, maar verboden in nagenoeg alle Kempense gemeenten

  Voor veel feestvierders gaat de overgang van oud naar nieuw traditioneel gepaard met vuurwerk. Na het provinciaal verbod van vorig jaar, ligt de verantwoordelijkheid voor het al dan niet toelaten van particulier vuurwerk dit jaar bij de burgemeesters. Wij zochten voor jou uit in welke gemeenten in de regio Antwerpen je tijdens oudjaar pyrotechnisch materiaal mag afsteken en waar dat niet kan.