Tom De Houwer bij zijn creatie in de kerk.
Volledig scherm
Tom De Houwer bij zijn creatie in de kerk. © Peter Vanderveken

IN BEELD. Kunstwerk eert ‘verrijzenis’ van kerktoren Sint-Katharinakerk

De toren van de Sint-Katharinakerk, ‘ons Trien’, straalt weer in al haar pracht en dat is net op tijd voor de 21ste editie van Groenten en Bloemen. Floralist-ontwerper Tom De Houwer heeft speciaal voor de gelegenheid in de kerk een van zijn indrukwekkendste creaties doen ‘herrijzen’. Het kunstwerk stond ooit in China tentoon. “Een eerbetoon aan de Sint-Katharinakerk mocht gewoon niet ontbreken”, klinkt het.

0 reacties

 1. Hoogstraten: na kinderdagverblijf nu ook sportclub getroffen en besmettingscijfers blijven stijgen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Hoogstra­ten: na kinderdag­ver­blijf nu ook sportclub getroffen en besmet­tings­cij­fers blijven stijgen

  De stad Hoogstraten heeft te kampen met een blijvende stijging van het aantal besmettingen. Zondag alleen al waren er 14 bevestigde gevallen en voor de voorbije twee weken komt het aantal op 140. Naast het kinderdagverblijf Spijker heeft nu ook een sportclub haar werking volledig stilgezet. De andere besmettingen zouden zich vooral voordoen in familiaal verband én bij kleinere KMO’s. “Het onderzoek loopt of het de Britse variant is”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). “We bekijken of jeugdactiviteiten afgeschaft moeten worden.”
 2. Collette vzw gaat samenwerken met alpacaboerderij: “Een ontmoeting met deze dieren prikkelt de zintuigen”
  Malle/Hoogstraten

  Collette vzw gaat samenwer­ken met alpacaboer­de­rij: “Een ontmoeting met deze dieren prikkelt de zintuigen”

  Collette vzw gaat samenwerken met Epic Alpaca Farm in Meer (Hoogstraten). Het goede doel wil kinderen met een hersenverlamming en hun ouders een aangenaam moment laten beleven op de boerderij. “Alpaca’s prikkelen de zintuigen, wat een gunstig effect heeft op de ontwikkeling”, aldus mama van Collette (4), een meisje met hersenverlamming en epilepsie uit Malle. Het project wordt afgetrapt op 15 februari.
 3. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"