Paul Snoeys (54) neemt de fakkel over van Ed Van den Ouweland (58).
Volledig scherm
Paul Snoeys (54) neemt de fakkel over van Ed Van den Ouweland (58). © Toon Verheijen

Horeca-icoon Ed Van den Ouweland (59) plots overleden: “Hij kon hard op tafel slaan, maar liet je nooit met een slecht gevoel achter”

Antwerpen/Hoogstraten/SchildeDe horecawereld in de provincie Antwerpen heeft een boegbeeld verloren. Ed Van den Ouweland overleed afgelopen woensdag onverwacht op 59-jarige leeftijd. Ed was de man van de Voorthoeve in Meerle, ’t Pakhuis in Antwerpen en ex-voorzitter van Horeca Antwerpen en Noorderkempen. “Recht door zee, af en toe met de vinger zwaaiend, maar hij liet je nooit met een slecht gevoel achter”, zegt zijn vriend en ‘rechterhand’ Paul Snoeys.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Hoogstraten