De Hooiopper kleurt overwegend rood, maar toch woont er een Nederlands koppel dat zich ook laat gelden.
Volledig scherm
De Hooiopper kleurt overwegend rood, maar toch woont er een Nederlands koppel dat zich ook laat gelden. © Toon Verheijen

Hooiopper in Minderhout kleurt rood, maar ook een kléin beetje oranje: “Wie wordt kampioen? De Rode Duivels, maar een beetje jennen kan geen kwaad”

MinderhoutHet begint stilaan toch wat te leven, het EK van onze Rode Duivels en dat kan je al zeker zien in de Hooiopper in Minderhout. Héél de straat hangt vol vlaggen tussen de huizen, hier en daar een vlag. En nog opvallend: aan één huis hangt ook een Nederlandse vlag. “Maar wij supporteren ook voor de Rode Duivels hoor, maar we zullen het toch niet nalaten om eens wat te jennen”, lachen Robert en Mariola. 

 1. Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten: oproep om Belgische vlag uit te hangen én rekening houden met nodige verkeershinder
  Hoogstraten

  Belgisch kampioen­schap wielrennen voor aspiranten: oproep om Belgische vlag uit te hangen én rekening houden met nodige verkeers­hin­der

  De wielerliefhebbers in Hoogstraten kunnen op zondag 15 augustus hun hartje ophalen. Die dag organiseren Bicycle Club Hoogstraten en de Hoogstraatse Spurters samen met de stad het Belgisch kampioenschap voor aspiranten. Ook Cycling@School van het Klein Seminarie schaart zich achter de organisatie. Iedereen die zijn of haar Belgische vlag wil uithangen, mag dat zeker doen. Het evenement zal ook wel de nodige verkeershinder met zich meebrengen.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Wortel-Kolonie als eerste Belgisch cultureel landschap op UNESCO-Werelderfgoedlijst: “Een enorme eer voor Hoogstraten”
  Hoogstraten

  Wor­tel-Kolonie als eerste Belgisch cultureel landschap op UNES­CO-Werelderf­goed­lijst: “Een enorme eer voor Hoogstra­ten”

  Na een jarenlange procedure en een eerste gefaalde poging wordt de voormalige landloperskolonie in Wortel nu ingeschreven op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wortel-Kolonie is zo het eerste Belgische culturele landschap dat erkend wordt als werelderfgoed. “Na ons begijnhof dat in 1998 al werd erkend, komt er nu ook deze terechte bekroning voor het unieke landschap van Wortel-Kolonie”, reageert burgemeester Marc Van Aperen enthousiast.