Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Maxime Petit

Hoogstraten start met verdeling gele doos

HoogstratenDe stad Hoogstraten is gestart met het verspreiden van de gele doos onder de 75-plussers. In zo’n gele doos wordt belangrijke informatie gestoken over de 75-plussers, wie er gecontacteerd moet worden als er iets gebeurt en ook de medische gegevens van de persoon. Het project is komen overwaaien vanuit Canada. De gele doos wordt bewaard in de ijskast.

 1. Club Amai gaat geen achterpoortjes zoeken: “We zullen van iedereen het Covid Safe Ticket scannen”
  Meer

  Club Amai gaat geen achter­poort­jes zoeken: “We zullen van iedereen het Covid Safe Ticket scannen”

  Vanaf maandag is het verplicht om de coronapas/Covid Safe Ticket te laten scannen om binnen te geraken in de horeca. Aangezien Club Amai volgens de wetgeving onder de horeca valt, zullen ook zij de coronapas moeten vragen. En laat ze nu net vorige week een dreigbrief gekregen hebben van niet-gevaccineerde koppels die de boel dreigden op stelten te zetten. “We hebben er geen angst voor. We zijn het nu wettelijk verplicht en we gaan geen achterpoortjes zoeken”, zegt Ian Meesschaert.
 2. Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegenslagen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”
  Wortel

  Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegensla­gen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”

  Noem het gerust een uitstervend ras, beenhouwer zijn. Maar Rudi Snels (56) en zijn vrouw Ingrid Leuse (52) houden het toch al mooi 35 jaar vol. Ze hebben moeilijke jaren gehad, maar ze kwamen er altijd wel bovenop. En ondanks wat tegenslagen, zijn ze altijd blijven lachen. “Mensen zijn tijdens corona weer lokaal beginnen denken en dat hebben we zeker gemerkt", vertellen Ingrid en Rudi die er nog minstens vijf jaar hopen bij te doen.