Discotheek Highstreet sluit de deuren na een faillissement.
Volledig scherm
PREMIUM
Discotheek Highstreet sluit de deuren na een faillissement. © Vanderveken

Highstreet 2.0 sluit de deuren: “Geen perspectief voor de sector. Coronacrisis doet ons de das om”

De rechtbank van koophandel heeft HS Events failliet verklaard. Dat was de vennootschap die de voorbije jaren de evenementen in de voormalige discotheek Highstreet organiseerde. Zaakvoerder Nick Jorissen organiseerde er met de regelmaat van de klok succesvolle evenementen, maar de huidige coronacrisis doet hem de das om. “Er zijn geen perspectieven in onze sector”, klinkt het bij een zwaar teleurgestelde Jorissen.

 1. Afscheid van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Turnhout

  Afscheid van oud-burgemees­ter Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”

  De politiek in Turnhout is in rouw na het overlijden van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85). Niet alleen bij CD&V wordt getreurd om zijn dood. Ook door zijn politieke tegenstanders werd Marcel gewaardeerd, als mens én als politieker. Hij overleed maandag aan de gevolgen van longkanker. “Marcel was zoveel meer dan alleen de Vrij-dagen”, klinkt het.
 2. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond