Zus Ouwerkerk, Alexandra Ershov en Rik Ouwerkerk klinken op 8 mei en de al gedeeltelijke opening van hun extra horecazaak Het Vagebontje.
Volledig scherm
PREMIUM
Zus Ouwerkerk, Alexandra Ershov en Rik Ouwerkerk klinken op 8 mei en de al gedeeltelijke opening van hun extra horecazaak Het Vagebontje. © Toon Verheijen

Het Vagebontje opent de deuren op Wortel Kolonie: “Verbouwingen hebben wat vertraging, maar terras gaat al open”

WortelHet zijn drukke dagen voor de familie Ouwerkerk. Naast de voorbereiding in dorpscafé De Guld voor de heropening van de horeca, was het de voorbije weken ook alle hens aan dek voor de opening van Het Vagebontje. Het eethuis vormt een aanvulling op de kinderboerderij en feestzaal van de Bonte Beestenboel op Wortel Kolonie. “We hopen op een prachtig weekend en dat we eindelijk écht vertrokken zijn. Het zal deugd doen”, zegt Rik Ouwerkerk.

 1. Protest tegen enorme besparingen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”
  Kempen

  Protest tegen enorme besparin­gen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”

  De Lijn gaat vanwege besparingen opnieuw snoeien in het aantal bushaltes in Vlaanderen. In de Kempen alleen al zouden er 502 haltes verdwijnen, ongeveer een kwart van het huidige aantal. Momenteel is het echter nog niet bekend om welke haltes het precies gaat, maar toch voert de PVDA nu al actie. “Het lijkt haast wel of de Vlaamse regering wil dat niemand nog gebruikmaakt van het openbaar vervoer.”
 2. Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”
  Sint-Lenaarts/Loenhout/Hoogstraten

  Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”

  Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Om niet zomaar aan de zijlijn te blijven staan, besloot nonkel Kris Driessens om zijn grote droom waar te maken: een eigen geluidsstudio op zijn kamer zodat hij zijn hobby om filmpjes in te spreken kan beoefenen. “Voor iedereen die de tocht van mij en enkele vrienden steunt, beloof ik zondag een kaarsje te branden. Ik heb de pastoor al gewaarschuwd: het worden er veel”, lacht Kris. “En voor iedereen die al gesteund heeft: een dikke, heel dikke merci.”