Hervé Hellemans is met zijn eigen doorgeefluik gestart vanuit zijn garage. Hij heeft de toelating van het FAVV gekregen om de voeding te verdelen.
Volledig scherm
Hervé Hellemans is met zijn eigen doorgeefluik gestart vanuit zijn garage. Hij heeft de toelating van het FAVV gekregen om de voeding te verdelen. © Toon Verheijen

Hervé Hellemans start eigen ‘Doorgeefluik’ op en verdeelt voeding: “Tegen eind september help ik 40 gezinnen per week”

Hervé Hellemans startte een jaar geleden in alle stilte en luwte een doorgeefluik op vanuit zijn eigen garage in Meer. Een jaar later helpt hij gemiddeld al zo’n 25 personen/gezinnen per week met basisproducten zoals brood, water en deegwaren. Die mensen komen hoofdzakelijk uit Meer, Meerle en Meersel-Dreef, hebben het financieel moeilijk hebben. “Ik voelde dat er nood aan was”, zegt Hervé. Tegen eind september zal het aantal zelfs groeien naar 40 gezinnen.

 1. Het kersthuisje van Meer is nu helemaal klaar: “Iets meer aan de buitenkant, want binnen helaas geen bezoekers”
  PREMIUM
  Meer

  Het kersthuis­je van Meer is nu helemaal klaar: “Iets meer aan de buitenkant, want binnen helaas geen bezoekers”

  Het kleine huisje van André en Nancy in de Lokbosstraat ademt weer één en al kerstsfeer uit. Enkele weken gelede lieten ze ons al eens genieten van de binnenkant van hun huis, maar nu hebben ze ook de buitenkant weer aangepakt. “We hebben toch iets extra voorzien buiten, want nu met corona mogen we helaas geen bezoekers ontvangen”, zegt het koppel.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"