De 21-jarige Franse gevechtspiloot Fernand Lacroix kwam op 11 mei 1940 om tijdens een luchtgevecht boven Wuustwezel en Meer. Het vliegtuig stortte neer in de omgeving van de Maxburgdreef en de Tolberg.
Volledig scherm
De 21-jarige Franse gevechtspiloot Fernand Lacroix kwam op 11 mei 1940 om tijdens een luchtgevecht boven Wuustwezel en Meer. Het vliegtuig stortte neer in de omgeving van de Maxburgdreef en de Tolberg. © Toon Verheijen

Herdenkingsplaat voor 21-jarige Franse piloot die op tweede dag van WOII stierf in Meer: “Belangrijk om herinneringen aan oorlogsslachtoffers levend te houden”

Meer/WuustwezelDe Fransman Fernand Lacroix was een jonge gevechtspiloot die de strijd moest aangaan met de Duitse Luftwaffe, maar tijdens een van zijn eerste vluchten in de strijd tegen het naziregime liep het fout. Zijn vliegtuig werd neergehaald en brandde in een uithoek in Meer volledig uit. Nu 81 jaar later krijgt de man een herdenkingsbord op de plaats waar hij vermoedelijk ook enkele jaren begraven lag.

  1. Hoogstratenaar is gelukkig en woont graag in zijn stad of de deeldorpen: “Maar het vertrouwen in het stadsbestuur scoort maar een 3,5 op 10"
    Hoogstraten

    Hoogstrate­naar is gelukkig en woont graag in zijn stad of de deeldorpen: “Maar het vertrouwen in het stadsbe­stuur scoort maar een 3,5 op 10"

    Ruim 8 op de 10 Hoogstratenaren woont graag in de stad en haar deeldorpen en bijna 9 op 10 voelt zich ook gelukkig. Op vlak van kinderopvang, voorzieningen voor ouderen en sport scoort de stad ook goed in de Stadsmonitor. Maar er zijn ook een reeks cijfers die om aandacht schreeuwen. Zo lijkt er veel kinderarmoede, scoort de stad slecht op vlak van cultuur en veilige fietspaden én op vlak van participatie. Ook het vertrouwen in het gemeentebestuur scoort ondermaats: 35 procent.