Helmut Lotti dook plots op bij de opening van café De Vrijheid in Hoogstraten.
Volledig scherm
Helmut Lotti dook plots op bij de opening van café De Vrijheid in Hoogstraten. © Toon Verheijen

Helmut Lotti duikt plots op bij opening café De Vrijheid: “We waren zelf volledig verrast”

HoogstratenDe broers Bart en Perry van de Mosselaar van Kokomo City en Marijn Verstraeten van restaurant HautRu hadden voor de opening van hun nieuwe zaak, café De Vrijheid, een leuk bandje geboekt om voor de sfeer te zorgen tijdens de openingsreceptie. Tot daar plots Helmut Lotti opduikt. “We wisten er echt niets van, maar het maakte de avond wel compleet”, vertelt Perry Van de Mosselaar.

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboortedorp Meer en zijn Hoogstraten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpareltje”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboorte­dorp Meer en zijn Hoogstra­ten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpa­rel­tje”

  Burgemeester Marc Van Aperen (66) is opgegroeid in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten. Zijn geboortedorp draagt hij een warm hart toe, maar ook op andere plaatsen in de stad voelt hij zich meer dan thuis. Marc neemt ons mee naar enkele mooie plaatsen en kijkt ook met een nostalgische blik naar het verleden. Het Begijnhof, het klooster in Meer, de rivier de Mark in Meersel-Dreef...
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.