Thijs verzamelde al meer dan 6.000 blikjes en die heeft hij ook allemaal geplet.
Volledig scherm
Thijs verzamelde al meer dan 6.000 blikjes en die heeft hij ook allemaal geplet. © Toon Verheijen

Héél Vlaanderen verzamelt blikken voor Thijs: “Zo'n 6.000 blikken al geperst”

MeerleDe oproep van Thijs Brosens om (lege) blikjes te brengen is duidelijk niet in dovemans oren gevallen. Vanuit héél Vlaanderen kreeg zijn vader berichten van mensen die voor Thijs aan het ‘hamsteren’ gegaan. “Zolang ze niet met hele containers afkomen is het goed”, lacht papa Jan Brosens. En Thijs zelf? Die droomt zelfs al van een grote pers. En hij heeft ook graag dat we vertellen dat hij (stenen) bierkruiken verzamelt.

 1. Van La Luna tot Wellclusive: 5 privé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Kempen

  Van La Luna tot Wellclusi­ve: 5 pri­vé-sauna’s in de Kempen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de Kempen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van La Luna in Herentals tot Wellclusive in Rijkevorsel: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 2. Van Aertselaerstraat afgesloten door woningbrand
  Hoogstraten

  Van Aertselaer­straat afgesloten door woning­brand

  Er is donderdagnamiddag omstreeks 16 uur brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning in de Van Aertselaerstraat in Minderhout. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor slechts een deel van de woning beschadigd geraakte. De bewoners, een gezin met twee kinderen, bleven allemaal ongedeerd en kunnen nog steeds in hun woning verblijven. Door de brand werd de straat enkele uren afgesloten van de Kapeldreef tot de Molenweg.
 3. Hobbybrouwers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”
  Beerse/Lille/Hoogstraten

  Hobbybrou­wers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”

  Benny Brees en Jeroen Van Loon uit Beerse brouwen al jaren als hobby smaakvolle bieren in hun garage onder de naam Hopperfly. Nu brengen ze hun eerste biertje op de markt, maar niet om geld te verdienen. Integendeel: de volledige opbrengst schenken ze weg aan vzw De Kleine Strijders, een lokaal goed doel uit Hoogstraten. “We wilden niet het zoveelste lokale biertje zijn, maar een verschil maken”, zeggen de brouwers.