Een regenwaterput.
Volledig scherm
Een regenwaterput. © IOK

Groepsaankoop hemelwateropvang groot succes

KempenIntercommunale IOK organiseerde samen met de 29 aangesloten gemeenten een groepsaankoop hemelwateropvang. Het is de meest succesvolle groepsaankoop ooit geworden, want meer dan 1.200 mensen schreven zich in. Wie alsnog wil deelnemen, kan zich nog altijd inschrijven want de afspraken met leveranciers en installateurs gelden tot de zomer van 2022.

  1. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
    PREMIUM
    Provincie Antwerpen

    20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

    Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.