Het moment suprême: Tosh plaatst de haan op de toren.
Volledig scherm
Het moment suprême: Tosh plaatst de haan op de toren. © Ton Wiggenraad

'Goudhaantje' blinkt weer op 105 meter hoogte

HOOGSTRATEN'Ons Trien' is na een maandenlange scheiding weer verenigd met haar torenhaan. Die windhaan is volledig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe laag bladgoud. Tosh Lauryssen van het vijfde leerjaar van het Spijker had de eer om de haan op zijn plaats te zetten.

 1. Van proevertjes tot een paardenmolen: op deze 6 plekken in de Kempen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant
  PREMIUM
  Kempen

  Van proever­tjes tot een paardenmo­len: op deze 6 plekken in de Kempen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van het Shoppingfestival in Mol tot het herfstshoppingweekend in Geel: op deze 6 locaties in de Kempen geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 2. Stad stuurt extra vaststellers van OVAM op pad in strijd tegen zwerfvuil: “Maar iedereen dan wel gelijk voor de wet, want dat is niet altijd gebeurd”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad stuurt extra vaststel­lers van OVAM op pad in strijd tegen zwerfvuil: “Maar iedereen dan wel gelijk voor de wet, want dat is niet altijd gebeurd”

  De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet om extra handhavers van OVAM in te zetten in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Tussen 25 januari en 1 maart – voor de periode daarna zijn er nog geen cijfers – werden 49 bestuurlijke verslagen opgemaakt. In 39 gevallen werd een boete opgelegd. Ex-schepen van Milieu Michel Jansen (N-VA) onthield zich. “Ik sta zeker achter het project, maar bij de controles moet iedereen wel over dezelfde kam geschoren worden en dat is niet altijd gebeurd”, klinkt het.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.