De omgeving van café De Nieuwe Buiten was zaterdag de uitvalsbasis voor een rondrit met getunede wagens voor kinderen en volwassenen met een beperking.
Volledig scherm
De omgeving van café De Nieuwe Buiten was zaterdag de uitvalsbasis voor een rondrit met getunede wagens voor kinderen en volwassenen met een beperking. © Toon Verheijen

Getunede wagens bezorgen kinderen met beperking rondrit van hun leven

Wortel/Rijkevorsel/MerksplasTientallen kinderen en volwassenen met een beperking konden zaterdagnamiddag genieten van een rondritje in een getunede wagen. Het ging om een initiatief van café De Nieuwe Buiten en Passion for Cars. 

 1. Eigenaars decoratiewinkel verbouwen halve woning om kerstdecoratie uit te stallen: “Kerstbal voor 15 euro, maar net zo goed eentje voor 1 euro”
  Hoogstraten

  Eigenaars decoratie­win­kel verbouwen halve woning om kerstdeco­ra­tie uit te stallen: “Kerstbal voor 15 euro, maar net zo goed eentje voor 1 euro”

  De herfst is begonnen, kerst komt eraan. Voor de échte kerstfanaten onder ons is er op de Vrijheid een nieuw walhalla. Jens Gevers en Tim Hellings toverden hun decoratiezaak Lux-Treasures om in een heuse kerstwinkel. Ze palmden zelfs een groot deel van hun woonvertrekken in. En hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het bij Lux-Treasures niet alleen om het duurdere segment. “We willen voor ieders budget iets moois aanbieden”, vertellen de zaakvoerders. De opening werd alvast opgeluisterd door enkele prinsessen van A Story to Tell.
 2. Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel
  Meerle

  Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel

  Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...