Het testcentrum/triagepost in Hoogstraten.
Volledig scherm
Het testcentrum/triagepost in Hoogstraten. © Toon Verheijen

Géén vrije inloop meer in testcentrum Hoogstraten

HoogstratenHet is vanaf vandaag/donderdag niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen in het testcentrum op de parking van HVV in de Katelijnestraat. ELZ Kempenland en de stad Hoogstraten nemen die beslissing om te lange wachttijden en grote verkeersdrukte te vermijden. 

 1. 4,5 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Hoogstraten! Deze verhalen lazen jullie massaal in 2021
  Hoogstraten/Meer/Minderhout/Meerle/Wortel/Meersel-Dreef

  4,5 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Hoogstra­ten! Deze verhalen lazen jullie massaal in 2021

  Iets meer dan 4,5 miljoen keer werden de artikels van Het Laatste Nieuws uit en over Hoogstraten aangeklikt. Verhaaltjes klein en groot over Minderhout, Wortel, Meer, Meerle, Meersel-Dreef of Hoogstraten zelf. Corona overheerste het nieuws waarbij de heropening van Club Amai in Meer massaal werd gelezen. En onze blikkenman Thijs Brosens uit Meerle. Hartverwarmend was dat. Of wat dacht u van de zeldzame Pokémonkaart die meer dan 400.000 euro waard is? Een oprechte dank beste lezers, 4,5 miljoen keer bedankt!
 2. Schietoefening op Groot Schietveld liep fout af en deed 570 hectare natuur in vlammen opgaan: “We willen militairen niet weg, maar dit mag nooit meer kunnen gebeuren”
  PREMIUM
  Brecht

  Schietoefe­ning op Groot Schietveld liep fout af en deed 570 hectare natuur in vlammen opgaan: “We willen militairen niet weg, maar dit mag nooit meer kunnen gebeuren”

  De grootste natuurbrand ooit in België legde in april liefst 570 hectare - of 800 voetbalvelden - aan bos en heide op het Groot Schietveld in de as. De rookwolk was volgens satellietbeelden van NASA kilometers hoog zichtbaar. De brand was ontstaan tijdens schietoefeningen van militairen. De burgemeesters van Brecht en Wuustwezel hopen dat het onderzoek duidelijk maakt wat er fout is gelopen en wie er verantwoordelijk is. “Maar Defensie weet ook dat dit niet meer mag gebeuren”, zegt boswachter Harry Thys.