De gevangenis in Wortel
Volledig scherm
De gevangenis in Wortel © ton wiggenraad

Extra straffen voor gedetineerden die hasj verstoppen tussen cornflakes

Hoogstraten/AntwerpenTwee gedetineerden die een cel deelden in de gevangenis in Wortel (Hoogstraten) zijn veroordeeld voor het bezit van drugs in de gevangenis. Ze verstopten de hasj in een doos cornflakes, maar die werd toch gevonden.

 1. Paters brengen met Westmalle Extra eigen tafelbier op de markt: “Onze manier om horeca extra te ondersteunen bij heropening”
  Westmalle

  Paters brengen met Westmalle Extra eigen tafelbier op de markt: “Onze manier om horeca extra te ondersteu­nen bij heropening”

  De Trappisten in Westmalle, naast hun kaas vooral gekend om hun Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel, gaan nu ook hun derde bier commercialiseren. De Westmalle Extra, een blond bier van hoge gisting van 4,8 procent, zal gecommercialiseerd worden zodat iedereen van het ‘tafelbier van de broeders’ kan genieten. Het bier zal exclusief te verkrijgen zijn via de bierhandels én de horeca.
 2. Wrevel over nieuw reglement voor zomer- en winterbars: “Verenigingen worden buiten spel gezet”
  Hoogstraten/Meer/Meerle/Minderhout/Wortel

  Wrevel over nieuw reglement voor zomer- en winterbars: “Verenigin­gen worden buiten spel gezet”

  Wie een zomer- of winterbar wil uitbaten in Hoogstraten of de deeldorpen zal zich vanaf nu moeten houden aan een reeks voorwaarden. Zo worden de sluitingsuren beperkt, mogen er géén twee zomerbars per deelgemeente gelijktijdig openen én moet de uitbater een ondernemingsnummer hebben. Oppositiepartij Anders kant zich tegen het nieuw reglement. “Dit is op maat geschreven van de horeca”, zegt Dimitri Van Pelt (Anders) die ook betrokken is bij de zomerbar Chill Mill aan de Laermolen. Neem hier deel aan onze poll.
 1. Een coronaproof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrunches op een rijtje
  PREMIUM
  REGIO MECHELEN-KEMPEN

  Een corona­proof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrun­ches op een rijtje

  Op Pasen zitten we meestal met heel de familie samen om te genieten van een lekkere, uitgebreide brunch. Maar helaas, corona steekt er opnieuw een stokje voor. We zullen het feest ook dit jaar alleen met onze eigen gezinsbubbel kunnen vieren, maar dat hoeft de pret zeker niet te bederven. In de regio vind je namelijk genoeg handelaars die voor de gelegenheid een originele brunchbox aanbieden. Zo wordt het toch echt genieten op jouw coronaproof paasfeest!
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Het nieuwe ‘cultuurhuis’ in Hoogstraten: 7 miljoen euro, een ondergrondse parking aan de Vrijheid en de dreiging van het verdwijnen van het Heilig Bloedpark
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Het nieuwe ‘cultuur­huis’ in Hoogstra­ten: 7 miljoen euro, een ondergrond­se parking aan de Vrijheid en de dreiging van het verdwijnen van het Heilig Bloedpark

  Er is al heel wat inkt gevloeid over het toekomstige cultuurcentrum dat de stad Hoogstraten wil neerpoten. Bij het begin van deze legislatuur geraakte het dossier in een stroomversnelling, werd een locatie gekozen en momenteel wordt een leidraad opgemaakt waaraan toekomstige kandidaat-bouwers zich zullen moeten houden. Het Laatste Nieuws stelde een aantal pertinente vragen over de stand van zaken met daarin toch enkele duidelijke antwoorden. Het verhaal over een ondergrondse parking, dromen van een wandelpad van Stede Akkers tot aan de Pax en een gloednieuw cultuurhuis.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel