Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Drugslabo ontdekt in woning die te koop staat: twee vijftigers veroordeeld tot 4 jaar cel

HoogstratenTwee mannen vliegen 4 jaar achter de tralies. Ze werden in september 2020 opgepakt in een woning aan Lage Rooy in Meerle (Hoogstraten). Daar was een drugslabo ondergebracht.

 1. Afgelopen 25 jaar al 10-tallen hectare Brechts natuurgebied in rook opgegaan, ook door schietoefeningen
  Brecht/Wuustwezel

  Afgelopen 25 jaar al 10-tallen hectare Brechts natuurge­bied in rook opgegaan, ook door schietoefe­nin­gen

  De zware brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brecht, Brasschaat en Wuustwezel heeft al honderden hectaren in as gelegd. Al is het niet de eerste keer dat vuur ontstaan na schietoefeningen stukken van de heide verwoest. Wij geven een overzicht van eerdere voorvallen uit de afgelopen 25 jaar met als rode draad... schieten.
 2. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

  Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).
 1. Paul Verdonck (61), de man aan de kassa van Delhaize die iedereen kan doen lachen, gaat op pensioen: “Een lach en een zwans, zo ben ik nu eenmaal”
  Hoogstraten

  Paul Verdonck (61), de man aan de kassa van Delhaize die iedereen kan doen lachen, gaat op pensioen: “Een lach en een zwans, zo ben ik nu eenmaal”

  Het zal toch voor héél wat klanten een beetje raar zijn vanaf zaterdag. Géén Paul Verdonck (61) meer aan de kassa. De man die iedereen kon doen lachen en altijd wel een praatje sloeg met de klanten. Of gekke bekken trekken naar de kinderen die met de ouders mee kwamen winkelen. Hij werkte net geen vier jaar in Delhaize, maar was toch een beetje het gezicht geworden. Paul, in naam van alle klanten, het ga je goed!
 2. Schietoefeningen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen
  Wuustwezel/Brecht

  Schietoefe­nin­gen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen

  De burgemeesters van Wuustwezel en Brecht hadden donderdag een constructief gesprek met Defensie, net geen week na de verwoestende brand op het Groot Schietveld. Defensie liet alvast weten dat de geplande oefeningen op 11 en 12 mei niet doorgaan én dat andere oefeningen die binnenkort gepland staan enkel in gesloten schietstanden plaatsvinden. Ook wordt er constructief overlegd met het Agentschap Natuur en Bos over een gepaste oplossing om zulke zware branden te voorkomen. Lees hier nog eens alles over de brand op het Groot Schietveld.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing