De Gravin Elisabethlaan zou afgesloten worden en hier zou het plein dan starten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gravin Elisabethlaan zou afgesloten worden en hier zou het plein dan starten. © Toon Verheijen

Dossier ondergrondse parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatieve pistes onderzoeken”

HoogstratenHet stadsbestuur van Hoogstraten zet het dossier van de ondergrondse parking en het plein op en onder de Gravin Elisabethlaan on hold. De stad wil meer inspraak en vooral een meer gedragen dossier. Er zullen ook andere pistes onderzocht worden. De oorspronkelijke bedoeling was om de parking net voor of gelijktijdig met het nieuwe cultuurhuis in gebruik te nemen. Het is nu afwachten of dat nog haalbaar is. Lees meer in ons dossier.

 1. Kandidaat-ontwerpers cultuurhuis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkanting zorgen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Kandidaat-ontwerpers cultuur­huis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkan­ting zorgen

  De gemeenteraad heeft – met oppositie tegen meerderheid – het licht op groen gezet voor de ‘gunningsleidraad’ voor het nieuwe cultuurhuis op de site Pax. De kandidaten uit de eerdere selectieprocedure zullen nu op basis van die leidraad een ontwerp indienen. De oppositie en ook de actiegroep Red het Rozenkranspark kanten zich nog altijd tegen de te grootse plannen en de verkeersimpact. Ondertussen is er zelfs een nieuwe actiegroep ‘Hoogstraten staat seffens stil’ ontstaan.
 2. Onbezonnen uitgaven of nadenken over de toekomst? Stadbestuur krijgt kritiek op investeringsdrang
  PREMIUM
  Hoogstraten/Meer/Meerle/Minderhout/Wortel/Meersel-Dreef

  Onbezonnen uitgaven of nadenken over de toekomst? Stadbe­stuur krijgt kritiek op investe­rings­drang

  ’t Slot in Wortel, de aankoop van het pand van La Segunda en recent ook het gebouw van Apart Keukens op de Vrijheid. Binnenkort volgt meer dan waarschijnlijk ook nog de aankoop van de noodkerk in Minderhout. Het stadsbestuur heeft de voorbije twee jaar veel centen uitgegeven en dat levert in de wandelgangen flink wat commentaar op. Schatkistbewaarder van de stad Roger Van Aperen (N-VA) weerlegt de kritiek. “Je moet als stad - zeker in deze tijden - blijven investeren.”
 1. Het nieuwe ‘cultuurhuis’ in Hoogstraten: 7 miljoen euro, een ondergrondse parking aan de Vrijheid en de dreiging van het verdwijnen van het Heilig Bloedpark
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Het nieuwe ‘cultuur­huis’ in Hoogstra­ten: 7 miljoen euro, een ondergrond­se parking aan de Vrijheid en de dreiging van het verdwijnen van het Heilig Bloedpark

  Er is al heel wat inkt gevloeid over het toekomstige cultuurcentrum dat de stad Hoogstraten wil neerpoten. Bij het begin van deze legislatuur geraakte het dossier in een stroomversnelling, werd een locatie gekozen en momenteel wordt een leidraad opgemaakt waaraan toekomstige kandidaat-bouwers zich zullen moeten houden. Het Laatste Nieuws stelde een aantal pertinente vragen over de stand van zaken met daarin toch enkele duidelijke antwoorden. Het verhaal over een ondergrondse parking, dromen van een wandelpad van Stede Akkers tot aan de Pax en een gloednieuw cultuurhuis.