De Gravin Elisabethlaan zou afgesloten worden en hier zou het plein dan starten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gravin Elisabethlaan zou afgesloten worden en hier zou het plein dan starten. © Toon Verheijen

Dossier ondergrondse parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatieve pistes onderzoeken”

HoogstratenHet stadsbestuur van Hoogstraten zet het dossier van de ondergrondse parking en het plein op en onder de Gravin Elisabethlaan on hold. De stad wil meer inspraak en vooral een meer gedragen dossier. Er zullen ook andere pistes onderzocht worden. De oorspronkelijke bedoeling was om de parking net voor of gelijktijdig met het nieuwe cultuurhuis in gebruik te nemen. Het is nu afwachten of dat nog haalbaar is. Lees meer in ons dossier.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Buurtbewoners Rozenkranspark krijgen spreekrecht op gemeenteraad: “Waarom moet dit nu in het enige parkje dat de stad rijk is?”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Buurtbewo­ners Rozenkrans­park krijgen spreek­recht op gemeente­raad: “Waarom moet dit nu in het enige parkje dat de stad rijk is?”

  De beelden langs het Rozenkranspad blijven staan waar ze nu staan en de beelden in het park zullen ook de site aanwezig blijven. De stad belooft ook dat de hele Paxsite na het realiseren van het nieuwe cultuurhuis minder verhard zal zijn dan nu het geval is. Dat kregen de leden van het actiecomité Red het Rozenkranspark te horen na hun spreekrecht op de gemeenteraad maandagavond.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.